Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада не підтримала кандидатуру Володимира Огризка на посаду керівника МЗС


За його призначення на цю посаду проголосували 195 депутатів при необхідних 226, із 435 народних депутатів зареєстрованих у залі. Не голосували за Володимира Огризка в повному складі фракції Партії регіонів та КПУ. Народні депутати, які входять до фракцій БЮТ та «Наша Україна», майже в повному складі покинули сесійну залу на знак протесту проти відхилення кандидатури Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ України.


За його призначення на цю посаду проголосували 195 депутатів при необхідних 226, із 435 народних депутатів зареєстрованих у залі.

Не голосували за Володимира Огризка в повному складі фракції Партії регіонів та КПУ. «За» проголосував один депутат із фракції СПУ та двоє позафракційних, а також 115 народних депутатів із фракції БЮТ та 77 - із «Нашої України».

З парламентської трибуни Володимир Огризко зазначив: «В мене є свої політичні переконання, я від них не відмовляюся, але працював, працюю і буду працювати виключно в рамках закону».

На знак протесту опозиція знову полишила сесійну залу. Лідер фракції “Нашої України” В’ячеслав Кириленко заявив: «Результативність вчорашніх домовленостей, на рівні робочої групи, яке проводив перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк дорівнює нулю. Розгляд будь-яких принципових питань, без розгляду без розгляду питання про призначення міністра закордонних справ за поданням Президента, ми вважаємо неефективним». Антикризовики переконані, що їм вдасться вмовити Президента подати до парламенту нову кандидатури міністра закордонних справ. “Регіонал” Василь Кисельов сказав: «Перемовини ж будуть іти. Ми переконаємо Президента внести іншу кандидатуру. Це справа Президента, Прем’єр-міністра і голови Верховної Ради. Я переконаний, що спільна мова зрештою буде знайдена».

22 лютого Верховна Рада вперше не підтримала його на посаду міністра закордонних справ.

14 березня після зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком і головою Верховної Ради Олександром Морозом прем''єр-міністр Віктор Янукович заявив про досягнення домовленості розглянути президентську кандидатуру на посаду міністра закордонних справ у парламенті.

50-річний Огризко працює першим заступником міністра з лютого 2005 року. Після відставки Бориса Тарасюка Огризко виконує обов''язки голови МЗС.

Відсутність в Україні міністра закордонних справ негативно позначається на її міжнародному іміджі. Про це заявив речник МЗС Андрій Дещиця: “Міністерство закордонних справ працювало, працює і буде працювати, і Володимир Огризко виконує обов‘язки міністра і у МЗС є керівник. Очевидно, що статус виконувача обов‘язки не придає ні міністерству, ні Україні належного рівня представництва на міжнародній арені. Чим швидше вирішиться це питання, тим краще буде не тільки для міністерства закордонних справ, а і для усієї держави”.

Матеріал до теми:

• Третя спроба Огризка
XS
SM
MD
LG