Доступність посилання

ТОП новини

Влада Москви скасувала власне рішення про закриття Української бібліотеки у російській столиці


Це сталося після тривалих переговорів дипломатичної місії України в Росії та посла Олега Дьоміна з керівниками Москви, поінформував речник МЗС Андрій Дещиця.

Це сталося після тривалих переговорів дипломатичної місії України в Росії та посла Олега Дьоміна з керівниками Москви, поінформував речник МЗС Андрій Дещиця: «Міністерство закордонних справ через Посольство України у Російській Федерації провело відповідну роботу з російськими колегами з цього питання. Відбулись і переговори Посла України в РФ Олега Дьоміна з керівництвом уряду Москви. Українська сторона отримала запевнення, що наказу про реорганізацію бібліотеки видано не буде, що у колективі (української бібліотеки) не здійснюватиметься жодних нових кадрових перестановок, та підтверджено, що бібліотека української літератури функціонуватиме у дотеперішньому форматі».

Від січня цього року українські та російські ЗМІ повідомляли про наміри влади Москви закрити Українську бібліотеку і відкрити в цьому приміщенні бібліотеку Дружби народів.
XS
SM
MD
LG