Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко подає до парламенту кандидатуру Арсенія Яценюка на керівника МЗС


Наразі Яценюк працює першим заступником голови Секретаріату Президента.

Наразі Яценюк працює першим заступником голови Секретаріату Президента.

Як заявив, повідомляючи про нове подання, голова Секретаріату Віктор Балога, голосування щодо кандидатури Володимира Огризка на міністра закордонних справ у вівторок засвідчило «безаргументний спротив» Верховної Ради й Кабінету Міністрів кадровій ініціативі Президента.

Раніше цього дня Верховна Рада не підтримала кандидатуру Володимира Огризка, яку вдруге подавав Віктор Ющенко.

Тривале нехтування прямою нормою Конституції про те, що кандидатуру на посаду керівника МЗС висуває Президент, яке виявила парламентська коаліція, поглибило системну політичну кризу в Україні, яка загрожує цілковитим владним паралічем, наголосив Балога.

Через це Президент, намагаючись уникнути подальшого сповзання України в хаос, прагнучи повернути діяльність влади в русло ефективної роботи в інтересах суспільства і країни, не може допустити, щоб визначальний державний орган, МЗС, залишався без керівника, бо це підриває довіру до зовнішньополітичного курсу України, додав Балога.

Він передав упевненість Президента, що Верховна Рада не матиме підстав відхилити й цю кандидатуру.

Прес-секретар Президента Ірина Ванникова уточнила, що офіційні документи про подання кандидатури Арсенія Яценюка будуть готові вже в середу.

Раніше в вівторок Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявляв, що в разі подання нової кандидатури на міністра закордонних справ її можуть розглянути вже цього пленарного тижня.
XS
SM
MD
LG