Доступність посилання

ТОП новини

Луганськi археологи заявляють про те, що на найдавнiшiй пам''ятцi археологiї споруджують будiвлю


У Луганську поблизу крамниці «Метро» на мiсцi будiвництва було виявлено пам''ятку археології – житло бронзового столiття.

У Луганську поблизу крамниці «Метро» на мiсцi будiвництва було виявлено пам''ятку археології – житло бронзового столiття. Про це в п''ятницю в Луганську на прес-конференцiї повiдомив голова громадського об’єднання «Луганський археологiчний союз» Олексiй Бритюк.

Вiн розповiв, що це 12-метрове житло виявили випадково вже пiсля того, як земельну дiлянку було вiдведено мiським виконкомом пiд забудову.

Вiк житла фахiвцi оцiнюють у 3,5 тисячі років. На мiсцi житла археологи виявили поховання приблизно цього ж періоду, рiзний посуд.

«Що це пам''ятка – нi в кого сумнiвiв уже не виникає», – наголосив Олексiй Бритюк.

«Тому ситуацiя патова: людям вiдвели дiлянку, вони мають будувати – їм дiватися нiкуди, i водночас i будувати не можна, тому що пам''ятники археологiї охороняються державою, – зазначив Олексiй Бритюк. – Нам довелося шукати вихiд, шукати фiнансування iз спонсорських джерел для того, щоб здiйснити розкопки цiєї пам''ятки. Ця ситуацiя вимагає якогось цивiлiзованого вирiшення».
XS
SM
MD
LG