Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Третьяков: Не буде нової Конституції – не буде держави України


Про це в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода заявив один з лідерів фракції «Наша Україна», депутат Верховної Ради Олександр Третьяков.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода заявив один з лідерів фракції «Наша Україна», депутат Верховної Ради Олександр Третьяков: «Політики мають зрозуміти головне: не буде нової Конституції, не буде держави України. Ми бачимо, в якому хаосі сьогодні ми живемо, де кожен: чи це президент, чи прем’єр, чи спікер – вважає себе в державі головним і намагається перетягнути на себе якнайбільше повноважень на себе. Я абсолютно переконаний, що має бути нова Конституція, де партія-переможець на виборах має делегувати до виконавчої влади прем’єр-міністра. Тобто вона йде з економічними гаслами».

За словами Третьякова, у «Нашій Україні» всі впевнені, що Конституція зразка Леоніда Даниловича існувати в Україні не може. Водночас, зауважив він, в «Нашій Україні» є розбіжності, яким чином прийти до нової Конституції: «чи це скасувати двійкову Конституцію...чи її скасувати і ухвалити нову Конституцію, чи Конституцію в новій редакції, чи ухвалити зміни до Конституції 96 року. Тобто на сьогодні лише одне є розходження - шляхи досягнення мети».

Депутат Верховної Ради Олександр Третьяков сказав також, що він отримав від Юрія Луценка, як міністра внутрішня справ, нагороду: «Я гордий тим, що з його рук отримав іменний пістолет. Я – кадровий військовий... Я не вважаю, що головне для України сьогодні – обговорення питання про нагородження Луценком законно чи не законно пістолетами. Найстрашніше, що хтось починає на себе перебирати функції суду і вже говорить про те, чи винна чи не винна людина. Без суду, без слідства, без нічого. Це мені нагадує сталінські часи (недаремно в Донецькій області розвісили біг-борди зі Сталіним), що починаються часи репресій, де буде засідати призначена трійка, яка говоритиме, що є така думка наверху – направити людей у Сибір чи на розстріл».

Третьяков підтвердив, що він отримав лист від нового міністра внутрішніх справ і планує звернутися до суду: «Мої юристи вже працюють щодо подачі до суду. Я думаю, впродовж найближчих 10-ти днів позов буде поданий до суду на неправові дії, а далі нехай суд ухвалює рішення, хто правий, а хто ні».

Повністю розшифровку інтерв’ю читайте:

• Олександр Третьяков: «Напевне зрада – це біда української політики, і взагалі це біда України»
XS
SM
MD
LG