Доступність посилання

ТОП новини

Колишній голова Печерського райсуду Києва звинувачує Президента й його оточення в зловживанні владою і тиску на суд


Володимир Колесниченко заявив, що подав до Генеральної прокуратури заяву про скоєння «злочину» Президентом Віктором Ющенком, головою його Секретаріату Віктором Балогою і заступником останнього Ігорем Пукшиним. Реакції на ці суботні слова Володимира Колесниченка з боку Президента та його Секретаріату наразі немає.

Володимир Колесниченко заявив, що подав до Генеральної прокуратури заяву про скоєння «злочину» Президентом Віктором Ющенком, головою його Секретаріату Віктором Балогою і заступником останнього Ігорем Пукшиним.

Колесниченко стверджує, що працівники Секретаріату неодноразово погрожували йому й намагалися давати вказівки. Однак він зауважив, що не має жодних доказів цим своїм словам, але має «свідків».

Колесниченко також вважає «незаконним» і «безглуздим із погляду права» указ Президента, яким Віктор Ющенко звільнив його з посади голови Печерського районного суду Києва.

(На початку квітня Президент скасував минулорічний указ про призначення Володимира Колесниченка головою цього суду. По тому Віктор Ющенко також скасував свій інший указ про переведення Колесниченка суддею до Печерського райсуду Києва з Умані.)

Колесниченко стверджує, що він нині є чинним головою Печерського райсуду Києва, бо Уманський міськрайонний суд у четвер призупинив чинність згаданого указу Президента про його звільнення.

Про таке рішення Уманського суду повідомив у п’ятницю зранку народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов.

Того ж дня, в п’ятницю, народний депутат від БЮТ Андрій Портнов заявив, що Уманський міськрайсуд сам скасував це рішення.

Незалежних підтверджень обох цих повідомлень не надходило.

Реакції на ці суботні слова Володимира Колесниченка з боку Президента та його Секретаріату наразі немає.

На початку квітня, після указу Президента про усунення Колесниченка від головування в Печерському суді, Колесниченко й Ківалов, за повідомленнями, взяли участь у силовому захопленні печатки цього суду.
XS
SM
MD
LG