Доступність посилання

ТОП новини

Конституційний Суд провів у суботу засідання із розгляду подання 53 депутатів щодо відповідності Основному закону Президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради


Про це повідомила прес-служба Конституційного суду.

Про це повідомила прес-служба Конституційного суду.

Представники прес-служби відмовились коментувати хід засідання суду й не назвали дату, коли суд продовжить розгляд цього указу.

Водночас прес-служба зазначає, що Конституційний суд ще не почав слухання за поданням 160 депутатів Ради щодо конституційності указу Ющенка про перенесення позачергових виборів з 27 травня на 24 червня.

Засідання Конституційного Суду 28 квітня проходило в закритому режимі.

17 квітня Конституційний суд розпочав розгляд подання 53 депутатів щодо відповідності Основному закону указу Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради.

Своїм указом від 26 квітня президент визнав таким, що втратив чинність, свій указ про розпуск Верховної Ради від 2 квітня, знову достроково припинив повноваження Верховної Ради 5-го скликання й призначив позачергові вибори на 24 червня.

27 квітня Конституційний Суд зареєстрував подання 160 депутатів Верховної Ради щодо відповідності Основному закону указу Президента Віктора Ющенка про перенесення позачергових виборів Верховної Ради з 27 травня на 24 червня.
XS
SM
MD
LG