Доступність посилання

ТОП новини

Палата Представників Конгресу США не змогла подолати вето Президента на законопроект із графіком виведення американських військ із Іраку


У вівторок Президент наклав вето на цей законопроект, як не раз обіцяв раніше. На його думку, визначати дату виведення американських військ із Іраку — це «визначати дату поразки» і було б «безвідповідально».

За подолання вето голосували 222 законодавці при 203 проти — значно менше від необхідних двох третин.

Відразу після голосування Президент Джордж Буш зустрічався з лідерами партійних фракцій обох палат Конґресу. Мова йшла про фінансування воєнних акцій США в Іраку, а також в Афганістані.

Саме до законопроекту про це фінансування опозиційна до Буша Демократична партія, яка має просту більшість в обох палатах, але не має вирішальної, намагається внести терміни виведення американських бойових частин із Іраку. На думку партії, це мало б статися до квітня наступного року.

Але й після зустрічі з Бушем лідер демократичної більшості в Сенаті заявив, що війна в Іраку має скінчитися.

У вівторок Президент наклав вето на цей законопроект, як не раз обіцяв раніше. Буш наголошує, що залишатися «в бою з міжнародним тероризмом», за що він вважає воєнну кампанію в Іраку, є в інтересах США. На його думку, визначати дату виведення американських військ із Іраку — це «визначати дату поразки» і було б «безвідповідально».
XS
SM
MD
LG