Доступність посилання

ТОП новини

Президент наполягає на якнайшвидшому законодавчому забезпеченні дострокових виборів, у зволіканні звинувачують комуністів, робоча група знову збереться в вівторок об 11-й, а рішення, можливо, розробить до 10 травня


Віктор Ющенко вважає, що дострокові парламентські вибори мають відбутися наприкінці червня — в середині липня, але не пізніше. Голова держави вважає за категорично неприпустиме зволікання зі стартом виборчих перегонів і «не допустить» зволікання з виборами. Якщо комуністи, а також соціалісти не перестануть блокувати працю робочої групи, Президент ухвалить неназвані «адекватні заходи».


Віктор Ющенко вважає, що дострокові парламентські вибори мають відбутися наприкінці червня — в середині липня, але не пізніше.

Водночас після зустрічі в понеділок із Прем’єр-міністром Президент сказав, що мав із Віктором Януковичем «довгу дискусію» про цю дату, і вона залишається одним із найважчих питань.

Представники коаліції раніше неодноразово висловлювали думку, що вибори мали б відбутися не раніше як восени.

На думку ж Ющенка, нинішню «політичну невизначеність» не можна залишати на тривалий час.

Президент до того ж наполягає, щоб зміни до Конституції ухвалювали на всеукраїнському референдумі після щонайширшої громадської дискусії.

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога також повідомив, що Віктор Ющенко наполягає: Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити законодавчі акти, які дали б змогу почати виборчу кампанію.

За словами Балоги, голова держави вважає за категорично неприпустиме зволікання зі стартом виборчих перегонів.

Спроби окремих учасників робочої групи, яка готує пропозиції на виконання домовленостей між Президентом і Прем’єр-міністром щодо проведення виборів, уповільнити взятий темп можуть розглядатися як «свідомий саботаж спільного рішення Віктора Ющенка і Віктора Януковича», наголосив він.

Президент «не допустить» зволікання з виборами, додав Балога.

Сам Віктор Ющенко, заступник голови його Секретаріату Іван Васюник і лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко заявляли в понеділок, що представники Комуністичної партії в робочій групі вранці цього дня фактично зірвали її роботу.

Але, повідомив увечері Васюник, під кінець дня сторони почали «слухати одне одного».

Якщо ж комуністи, а також соціалісти не перестануть блокувати працю робочої групи, додав він, Президент ухвалить неназвані «адекватні заходи».

Тим часом робоча група ввечері в понеділок розійшлася і продовжить працювати в вівторок об 11-й годині.

На думку Васюника, вона має шанс розробити узгоджений пакет рішень до 10 травня.

Іще за кілька годин до того, в понеділок під вечір, Президент продовжував сподіватися, що всі ці рішення Верховна Рада зможе ухвалити вже в вівторок, 8 травня.

Матеріали до теми:

• Ціна порозуміння: кому, чого і скільки коштує мир між Вікторами? (Прямий ефір) • Ціна компромісу двох Вікторів. На чому зійшлися Ющенко та Янукович? • Хав''єр Солана: Україна повинна сама вирішувати свої проблеми • Перемови тривають. Коли ж очікувати на результати? • ЦВК чекає на списки кандидатур від партій коаліції • Два Віктори – одні перевибори: які наслідки матиме домовленість Ющенка і Януковича про дострокові парламентські вибори? • Український гаманець: як позначається політична криза на доходах українців? (ПРЕС-КЛУБ РАДІО СВОБОДА)
XS
SM
MD
LG