Доступність посилання

ТОП новини

В’ячеслав Кириленко прогнозує найближчим часом участь опозиції в роботі Верховної Ради


Про це лідер “Нашої України” заявив у перерві засідання робочої групи з проведення дострокових виборів.

Про це лідер “Нашої України” заявив у перерві засідання робочої групи з проведення дострокових виборів:

“Ми продовжуємо вірити, що робота робочої групи може привести до позитивного результату. І найближчими днями буде скликано засідання Верховної Ради України, в якому візьмуть участь депутати від опозиційних фракцій. І ми приймемо 5 законів, які розблокують для всіх без винятку учасників виборчий процес. А це зміни до закону про вибори, про статус народного депутата в частині імперативного мандату, постанова про організацію позачергових виборів і низка інших документів”.

Водночас представник БЮТ Олександр Турчинов заявив, що комуністи і соціалісти продовжують блокувати діяльність робочої групи з проведення виборів.

А лідер Компартії Петро Симоненко переконаний, що для проведення дострокових виборів потрібні зміни до Конституції:

“Протилежна сторона намагається поставити сьогодні під сумнів нашу пропозицію щодо змін до Конституції. Сьогодні практично президентська сторона намагається руками парламенту вирішити проблему розпуску Верховної Ради. Тобто, залишити в постанові, що є указ Президента і на підставі указу Президента Верховна Рада сама розпускає себе. Такої норми в Конституції немає”.

Минулої п’ятниці Президент і Прем’єр домовилися про проведення дострокових виборів і створили робочу групу, яка має виробити юридично-правовий механізм для цих виборів.
XS
SM
MD
LG