Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента оскаржить спробу поновити двох звільнених суддів Конституційного Суду


Заступник голови Секретаріату Ігор Пукшин назвав рішення Кіровського райсуду Донецька, який призупинив чинність указів про звільнення Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного, незаконним. Тим часом до Конституційного Суду подано три подання щодо конституційності указів Президента про звільнення суддів КС.


Заступник голови Секретаріату Ігор Пукшин назвав рішення Кіровського райсуду Донецька, який призупинив чинність указів про звільнення Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного, незаконним.

Пукшин зауважив, що не розуміє рішення суду, оскільки, на його думку, права конкретного громадянина-позивача президентський указ не порушив.

За словами заступника голови Секретаріату, судді КСУ, незгодні з рішенням про звільнення, могли б оскаржити його самі — але не народний депутат від Партії регіонів Олександр Зац.

У вівторок в прес-службі КС повідомили, що до Конституційного Суду надiйшла постанова Департаменту державної виконавчої служби Мiнiстерства юстицiї про припинення дiї указiв Президента України Віктора Ющенка про звільнення суддiв КС Станiк i Пшеничного.

Також до Конституційного Суду подано три подання народних депутатів щодо конституційності указів Президента про звільнення суддів КС. Ці подання наразі вивчає секретаріат Суду.

Позаминулого тижня Президент своїми указами звільнив із посад конституційних суддів Сюзанну Станік і Валерія Пшеничного, а згодом також Володимира Іващенка «за порушення присяги».
XS
SM
MD
LG