Доступність посилання

ТОП новини

Президент сьогодні зустрінеться з прем’єр-міністром


Про це повідомила прес-служби глави держави. Віктор Ющенко на прес-конференції після наради з керівниками силових відомств у четвер застеріг силові структури від втягнення у політичний конфлікт. Прем’єр-міністр Віктор Янукович обіцяє не допустити анархії та громадянської війни. Натомість міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявляє про загрозу громадянської війни. Міністр оборони Анатолій Гриценко каже про необхідність скликати екстрене засідання Ради нацбезпеки та оборони.


Про це повідомила прес-служби глави держави. На прес-конференції у четвер Віктор Ющенко сказав, що він думав, що під час переговорів з прем’єром у середу, 23 травня, було досягнуто повного розуміння. Президент підтвердив, що було досягнуто домовленості про усі виборчі процедури, а також домовлено про дату виборів. Погоджена з прем’єром дата є «робочою». Президент зазначив, що до вечора мав бути протокол, але «на жаль, до кінця дня цей протокол не появився». За словами Президента, у нього склалося враження, що для коаліції переговори є «фікцією», спробою затягнути час.

На прес-конференції після наради з керівниками силових відомств у четвер глава держави застеріг силові структури від втягнення у політичний конфлікт. Президент вимагає від силовиків залишатися осторонь від політики і називає злочинним вчорашнє вторгнення бійців “Беркуту” у приміщення Генеральної прокуратури. Про це глава держави сказав у четвер на прес-конференції після наради з керівниками силових відомств: “Силові структури не будуть втягнути у вирішення політичного конфлікту. Я сьогодні дав розпорядження людині, яка виконує обов’язки Генерального прокурора та СБУ розібратися у ситуації, яка склалася із введенням підрозділу Беркут в Генеральну прокуратуру. Зараз вони виведені, але залишається запитання, хто буде нести кримінальну відповідальність за використання сили у врегулюванні політичного конфлікту. І я б хотів би, щоб міністр внутрішніх справ не коментував Укази Президента. Якщо він ще міністр”.

Натомість міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявляє про загрозу громадянської війни і звинувачує Секретаріат Президента у застосуванні силових методів. Про це Цушко сказав у телезверненні в четвер увечері:: “Спроба використати силові структури у протистоянні між гілками влади можуть слугувати причиною громадянської війни в Україні. Політичну кризу, яку останнім часом вдавалося згладжувати, і яка пішла на спад, сьогодні знову розпалили безвідповідальні співробітники Секретаріату Президента. Вони підштовхнули до сутички співробітників управління Державної охорони з народними депутатами”.

Прем’єр-міністр Віктор Янукович обіцяє не допустити анархії та громадянської війни. Про це Янукович заявив у телезверненні в четвер увечері: “Наша країна буде жити у стабільності та благополуччі. У нас є достатньо сил та повноважень, щоб забезпечити народові життя у мирі та добробуті”.

Міністр оборони Анатолій Гриценко вважає за необхідне скликати екстрене засідання Ради національної безпеки та оборони. Оскільки саме РНБО корегує дії усіх центральних органів виконавчої влади.

Тим часом, робочий візит Віктора Ющенка до Чеської Республіки для участі у зустрічі президентів країн Центральної Європи скасовано.

Матеріали до теми:

• Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що його уряд не допустить громадянської війни • Президент звільнив Генпрокурора Святослава Піскуна. А увечері в Генпрокуратурі відбулася сутичка між бійцями спецпідрозділу «Титан» та співробітниками УДО • СБУ порушила кримінальну справу за фактом підготовки до замахів на Юлію Тимошенко та Юрія Луценка • Президент Віктор Ющенко провів термінову нараду з керівниками силових та правоохоронних органів • Німецький експерт: політична криза в Україні – серйозне випробування і для відносин Києва з ЄС • Кадрові перестановки силовиків • Президент Чехії закликає українських лідерів шукати спільну мову, а не виштовхувати один одного з політики • Судова епопея триває • Корупція на посткомуністичному просторі: як убити дракона? (Прямий ефір) • Не СУДилося...Чому безпорадна українська Феміда?
XS
SM
MD
LG