Доступність посилання

ТОП новини

Депутати вiд Партiї регiонiв мають намiр не пускати Віктора Шемчука до Генпрокуратури за жодних обставин


У примiщеннi Генпрокуратури, а також бiля будiвлi вiдомства у середу перебували близько 70 народних депутатiв вiд Партiї регiонiв.

Про це заявив депутат-«регіонал» Василь Кисельов.

У примiщеннi Генпрокуратури, а також бiля будiвлi вiдомства у середу перебували близько 70 народних депутатiв вiд Партiї регiонiв.

Біля Генпрокуратури тривали і пікети прихильників коаліції.

Свою присутність у Генеральній прокуратурі депутати пояснили тим, що напередодні надійшла інформація, що Президент Віктор Ющенко має намір представити виконувача обов’язків Генпрокурора Віктора Шемчука.

Тут побував голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз, який просто ознайомився з ситуацією.

Верховна Рада у середу відмовилася дати свою згоду на звільнення Святослава Піскуна з посади генерального прокурора. За ухвалення відповідної постанови проголосували 257 депутатів.

Цією ж постановою парламент визнав призначення виконуючим обов''язки генпрокурора Віктора Шемчука таким, що суперечить законам і Конституції.

А перший заступник секретаря РНБО Олександр Турчинов заявив, що Святослав Піскун не має права перебувати в приміщені Генпрокуратури.

Олександр Турчинов: “Жодних сьогодні судових рішень, інших рішень для того, щоб пан Піскун перебував в будинку Генеральної прокуратури, не існує. Можу сказати, що відповідно до рішення генерального прокурора, відповідно до рішень слідчих служби безпеки України проводяться слідчі дії відносно подій, які відбулись в Генеральній прокуратурі, відносно захоплення прокуратури, відносно тих, хто віддавав злочинні накази. І я думаю, що найближчим часом відповідно до цих слідчих дій будуть пред’явлені звинувачення”.

За словами Турчинова, приміщення Генеральної прокуратури і досі блокується співробітниками МВС.

Президент звільнив Святослава Піскуна минулого тижня на підставі того, що той вчасно не склав депутатських повноважень.

Голова держави водночас призначив виконувачем обов’язків Генерального прокурора заступника Піскуна Віктора Шемчука.
XS
SM
MD
LG