Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Мороз оголосив, що засідання Верховної Ради продовжиться сьогодні зранку


Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради завершилося на початку першої години ночі. Парламент не ухвалив законопроектів, що стосуються проведення дострокових виборів. Опозиція не виключає, що може з’явитися сьогодні у сесійній залі. Коаліція ж обіцяє, що з’явиться у парламентській залі і розпочне роботу, не залежно від того, чи буде там опозиція, і чи продовжить Президент призупинення Указу про розпуск Верховної Ради. У вівторок Президент Віктор Ющенко призупинив дію частини Указу про розпуск парламенту на два дні, аби депутати ухвалили необхідну законодавчу базу для проведення дострокових виборів.


Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради завершилося на початку першої години ночі. Парламент не ухвалив законопроектів, що стосуються проведення дострокових виборів.

Опозиція не виключає, що може з’явитися сьогодні у сесійній залі, однак налаштована песимістично. Нашоукраїнець Михайло Поживанов в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: “Враховуючи, що по імперативному мандату жоден закон не пройшов, ні зміни про статус народного депутата не пройшов, то у цій ситуації невідомо, чи є сенс заходити в Раду, чи ні. Вони в черговий раз довели, що вони є політичні шахраї, що вони говорять одне, а роблять абсолютно інше, що з ними ні про що не можна домовлятися”.

Коаліція ж обіцяє, що сьогодні о 10.00 з’явиться у парламентській залі і розпочне роботу, не залежно від того, чи буде там опозиція, і чи продовжить Президент призупинення Указу про розпуск Верховної Ради. Представник Партії регіонів Тарас Чорновіл заявив: “У нас нічого не помінялося, збираємося на засідання Верховної Ради, як і належить на 10 ранку, оскільки робочий день. Якщо там “Наша Україна” та БЮТ потребуватимуть якоїсь легітимізації від Президента, можливо, він знову відстрочуватиме свій Указ для них, але робота продовжуватиметься”. У вівторок Віктор Ющенко призупинив дію частини Указу про розпуск парламенту на два дні, аби депутати ухвалили необхідну законодавчу базу для проведення дострокових виборів, про що у ніч з суботи на неділю домовилися Президент, Прем’єр та голова Верховної Ради. Цей термін закінчився учора о 24-й годині.

Проте Верховна Рада не встигла ухвалили законопроекти, необхідні для проведення позачергових парламентських виборів 30 вересня.

Водночас перед закриттям засідання Постійний представник Президента у Верховній Раді Роман Зварич наголосив, що рішення, які Верховна Рада ухвалюватиме під час сьогоднішнього засідання, будуть легітимними.

За його словами, в Указі йдеться про пленарні дні, а на сьогодні пленарне засідання від 30 травня не закрите.

Матеріали до теми:

• Верховна Рада планує ухвалити законопроекти, що стосуються проведення дострокових виборів • У керівника МВС Василя Цушка стався інфаркт. Командувач Внутрішніми військами стверджує, що Цушко просив виділити ресурси для операції «Фортеця» • Айсберг дострокових виборів: надводна і підводна частини (Прямий ефір) • На межі. Хто зриває компроміс? • Хто і для чого «відправляє українських політиків до Африки»? • Хто чи що стоїть на заваді достроковим виборам? (Прямий ефір. Гості Свободи: директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов та виконавчий директор Центру “Софія” Володимир Лупацій.) • Пауза у боротьбі за владу в Україні; Росія повторює в Україні спробу 2004 року; Криза в Україні минула? — Поки що… (європейська преса)
XS
SM
MD
LG