Доступність посилання

ТОП новини

Новим президентом Латвії став лікар Валдіс Затлерс


Людмила Пилип Рига, 31 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Саейм Латвійської Республіки обрав нового Президента. Голосування було таємним. Ім’я сьомого від здобуття незалежності Президента Латвії – Валдіс Затлерс. Виконувати обов’язки керівника держави він розпочне після 7 липня, коли завершиться термін повноважень чинного президента Латвії Вайри Віке-Фрейберги.

Новообраний президент Латвійської Республіки Валдіс Затлерс
(AFP)
Кандидатуру голови правління лікарні травматології та ортопедії Валдіса Затлерса на посаду Президента Латвійської Республіки висунула урядова коаліція. Незважаючи на відсутність у новообраного президента Латвії політичного досвіду, місцеві політологи визнають його здатність швидко вчитися всьому новому.

Експерти відзначають його принциповість, розум, вміння не піддаватися тиску, а також добру обізнаність із соціальними аспектами життя суспільства. А колишні колеги-лікарі кажуть, що Валдіс Затлерс не тільки зміг організувати роботу провідної клініки Латвії, але й перетворити її в медичну установу європейського рівня, яка отримала сертифікат ЄС.

Головне – об''єднати народ

Прихильники Валдіса Затлерса, які вболівали під будинком Саейму за його обрання, зауважили:

– Він єдина в історії Латвії людина з уряду, яка перед цим важливим моментом звернулась до священиків і отримала благословення. Ми за нього.

– Затлерс – людина, яку хвилює майбутнє держави, щоб люди жили в атмосфері доброзичливості.


Новобраний президент Латвії вважає своїм головним завданням – об’єднання народу. За словами Затлерса, з обранням на посаду Президента, починається новий етап в його житті.

„Моя кар’єра лікаря, цей період у моєму житті був дуже цікавим. Однак мої знання залишаться при мені і стануть у пригоді після завершення терміну президентських повноважень. Але так чи інакше, цей період мого життя завершився” , – зазначив Валдіс Затлерс, наголосивши, що своїх хворих передає в надійні руки колег.

Коротка біографічна довідка

Валдіс Затлерс народився 22 березня 1955 року в Ризі, одружений, має трьох дітей. Закінчив Ризький медичний інститут, на початку 90-их років проходив стажування в клініці США. Із 1994 року керував Лікарнею травматології та ортопедії. Валдіс Затлерс є засновником та президентом Латвійської асоціації артроскопії, а також віце-президентом Латвійської асоціації ортопедів. За часів відновлення незалежності Латвії був членом Народного фронту. Новий керівник латвійської держави брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Валдіс Затлерс нагороджений вищою латвійською нагородою – орденом Трьох зірок четвертого ступеня. Вільно володіє англійською та російською мовами. Кулінарія, квітництво, мистецтво та музика — хобі нового президента Латвії.

Матеріали до теми:

• Сонячні дайни президента Латвії Вайри Віке-Фрейберґи
XS
SM
MD
LG