Доступність посилання

ТОП новини

Президент США Джордж Буш серед жертв комуністичних режимів назвав також українців


Виступаючи у вівторок у Вашингтоні на церемонії відкриття пам’ятника «Жертвам комунізму», Буш назвав цю ідеологію такою, яка забрала життя десятки мільйонів невинних чоловіків, жінок і дітей.

Виступаючи у вівторок у Вашингтоні на церемонії відкриття пам’ятника «Жертвам комунізму», Буш назвав цю ідеологію такою, яка забрала життя десятки мільйонів невинних чоловіків, жінок і дітей: «Загальне число вбитих в ім''я комунізму є приголомшливим. Воно таке велике, що точний підрахунок неможливий. Відповідно до оцінок, комунізм забрав життя десятків мільйонів людей у Китаї і Радянському Союзі, а також мільйонів у Північній Кореї, Камбоджі, Африці, Афганістані, В''єтнамі, Східній Європі та інших частинах земної кулі».

Серед жертв комунізму американський президент назвав також «невинних українців, які загинули від голоду в роки сталінського голодомору». Він згадав також «росіян, убитих від сталінських репресій, литовців, латишів та естонців, яких вантажили на підводи для худоби і депортували в арктичні табори смерті радянського комунізму».

Джордж Буш порівняв комунізм із тероризмом. За його словами, «так само, як і комуністи, наші вороги вважають, що невинних людей можна убивати заради їхніх радикальних цілей».

День відкриття пам’ятника жертвам комунізму Буш назвав історичним.

Матеріал до теми:

• Відкриття меморіалу жертв комунізму у Вашингтоні
XS
SM
MD
LG