Доступність посилання

ТОП новини

Не пізніше 2010 року Україна отримає 6 суперсучасних стадіонів, на яких відбуватимуться матчі Євро-2012


Геннадій Мороз Київ, 18 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У травні 2010 року Україна матиме необхідну кількість стадіонів, на яких за 5 років відбуватимуться матчі Чемпіонату Європи з футболу. Власне, вирішити всі питання із будівництвом нових та реконструкцією вже існуючих арен не пізніше, ніж за 3 роки, вимагає керівництво Європейської асоціації. Одначе, в Україні упевнені, що впораються із непростим завданням навіть раніше.


Найболючішим питанням в Україні залишається сумнозвісне будівництво на спортивній площі Києва, яке нині унеможливлює повноцінну реконструкцію НСК “Олімпійський”. Та все ж українська сторона виконавчої дирекції Євро-2012 упевнена, що в усій красі повною мірою модернізований стадіон, на якому планується зіграти фінал чемпіонату, постане не пізніше червня 2010 року. Тоді ж планують ввести в експлуатацію новозбудовані арени Львова й Одеси. За два роки планують упоратися у Харкові. І вже за рік новий стадіон завершать у Донецьку. Але першим в Україні все ж таки буде Дніпропетровськ. Будівництво стадіону “Металург” триває ударними темпами. І вже у вересні цього року “Дніпро” і дніпряни отримають новеньку суперсучасну футбольну споруду.

Фінішував 16 Чемпіонат України з футболу

Тим часом у неділю завершився вже 16-й Чемпіонат України з футболу. Центральним матчем заключного туру став поєдинок у Полтаві, де місцева “Ворскла” в матчі “за виживання” з рахунком 3 : 0 розгромила “Іллічівець”. І таким чином саме маріупольський клуб разом з алчевською “Сталлю” залишили Вищу лігу. А ось для більшості команд елітного дивізіону учорашні матчі турнірного значення вже не мали. Тож нікого не здивувала чергова невдача “Шахтаря”. Віце-чемпіони України у Донецьку з рахунком 0 : 2 поступилися “металургівцям” Запоріжжя. У цілому поєдинки не надто вирізнялися розмаїттям рахунків. Із таким же підсумком 2 : 0 “Дніпро” програв “Металістові”, ФК “Харків” переграв “Кривбас”, а “Таврія” була сильнішою за донецький “Металург”. Ну і ще три матчі закінчилися з рахунком 1 : 0. Чемпіони України — київські “Динамівці” — переграли столичний “Арсенал”. “Зоря” виявилася сильнішою за “Сталь”, а “Карпати” у Львові поступилися “Чорноморцеві”.

Літні «футбольні канікули» в Україні вже звично триватимуть не більше трьох тижнів. І новий футбольний сезон стартує вже 10 липня. В Одесі в матчі за суперкубок України зустрінуться незмінні “Динамо” і “Шахтар”. Наостанок нагадаю, що замість “Сталі” та “Іллічівця” у вищому дивізіоні українського футболу в новому сезоні виступатимуть “Нафтовик” з Охтирки та ужгородське “Закарпаття”.

Матеріали до теми:

• Львівські депутати спільно взялись за Євро-2012 • Що не так із підготовкою до «Євро-2012» у Львові? • Підготовка і проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 буде тестом на спроможність інтеграції України до Європи, заявив під час візиту до Варшави керівник МЗС України Арсеній Яценюк • Польська преса про офіційний візит міністра зовнішньополітичного відомства України Арсенія Яценюка до Польщі • Найслабше місто серед претендентів на проведення “Євро-2012” • Стадіон в обмін на житло. • «Дніпро» – стадіон під «Євро-2012».
XS
SM
MD
LG