Доступність посилання

ТОП новини

ЄС сподівається, що всі сторони домовленостей провести позачергові вибори Верховної Ради дотримуватимуться своїх зобов’язань


Про це Генеральний секретар Ради Європейського Союзу, верховний представник ЄС із питань спільної зовнішньої політики й політики безпеки Хав''єр Солана заявив на початку зустрічі з Президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба Президента України. «На переконання Генерального секретаря ЄС, досягнуті домовленості є свідченням реального демократичного процесу, що відбувається в Україні», мовиться у повідомлені президентської прес-служби. Президент України перебуває у Брюсселі з одноденним робочим візитом.


Про це Генеральний секретар Ради Європейського Союзу, верховний представник ЄС із питань спільної зовнішньої політики й політики безпеки Хав''єр Солана заявив на початку зустрічі з Президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба Президента України.

Хав''єр Солана привітав Віктора Ющенка із нещодавніми домовленостями, досягнутими політичними силами України на шляху врегулювання парламентської кризи. «На переконання Генерального секретаря ЄС, досягнуті домовленості є свідченням реального демократичного процесу, що відбувається в Україні», мовиться у повідомлені президентської прес-служби.

Про відносини України та Євросоюзу глава української держави заявив: «Ми оцінюємо ці відносини як такі, що добре розвиваються в рамках двостороннього формату Євросоюз-Україна. В нас тут багато друзів, багато партнерів».

Президент України перебуває у Брюсселі з одноденним робочим візитом.

Як повідомила раніше прес-служба глави держави з посиланням на слова заступника глави президентського Секретаріату Олександра Чалого, Віктор Ющенко сьогодні в Брюсселі звернеться за підтримкою до Євросоюзу в питанні вступу України до Світової організації торгівлі.

«Наше завдання під час перебування в Брюсселі – просити підтримки Євросоюзу дати сигнали з боку представників ЄС на робочій групі зі вступу України до СОТ», – сказав Олександр Чалий.

Президент Ющенко раніше заявляв про можливість вступу України до СОТ восени цього року.

За словами заступника Глави Секретаріату, під час саміту Віктор Ющенко має намір пояснити ситуацію щодо проведення в Україні дострокових виборів до Верховної Ради 30 вересня і, зокрема, запросити на них спостерігачів від європейських інституцій.

Крім того, Віктор Ющенко планує обговорити питання щодо підписання посиленої угоди між Україною та ЄС, спрощення візового режиму, реадмісії і визнання Голодомору.

Як повідомила прес-служба глави держави, Президент України в Брюсселі проведе зустріч також із Головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

На запрошення Президента Європейської народної партії (ЄНП) Вільфреда Мартенса Віктор Ющенко візьме участь у саміті ЄНП, у рамках якого будуть працювати керівники провідних країн ЄС.

Матеріал до теми:

• Президент після закінчення кризи знову їде до Брюсселя • “Україна зараз далі від Європи, ніж після Помаранчевої революції”. Інтерв’ю з дослідником Лондонської школи економіки Віктором Божковим • «Ми будемо розглядати наступні кроки щодо України після того, як вона врегулює внутрішню ситуацію» – посол Португалії при ЄС • Адріан Северін: «Кращий візовий режим для українців – це не подарунок для них. Ідеться про інтерес Євросоюзу» • Комітет Європарламенту висловився за перспективу членства в ЄС для України • Що має і чого не має робити Україна на шляху до Європи — думки експертів
XS
SM
MD
LG