Доступність посилання

ТОП новини

У Києві продовжує роботу 16 щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ


У суботу ПА ОБСЄ закликала країни-члени запровадити єдину статистичну систему з міграційних потоків, повідомляє прес-служба Верховної Ради України. У п’ятницю на засіданні загального комітету з політичних питань і безпеки голова комітету Жан-Чарльз Гердетто у своєму виступі зазначив, що головними завданнями, які стоять перед ОБСЄ на сьогодні, є посередництво у врегулюванні так званих «заморожених конфліктів», запобігання торгівлі людьми і розповсюдженню наркотичних речовин і зброї, а також питання енергетичної безпеки.


У суботу ПА ОБСЄ закликала країни-члени запровадити єдину статистичну систему з міграційних потоків, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Згідно з повідомленням, Загальний Комітет з економічних питань, науки, технології та навколишнього середовища ухвалив Резолюцію «Виконання прийнятих в ОБСЄ зобов''язань» (стосовно міграції).

У Резолюції, зокрема, йдеться про те, що Парламентська асамблея ОБСЄ закликає до створення та запровадження єдиної статистичної системи з міграційних потоків з метою отримання загальних об’єктивних та надійних даних з цього питання, а також закликає держави-члени ОБСЄ підписати і ратифікувати Європейську конвенцію про правовий статус мігрантів.

Члени Комітету висловилися за підписання і ратифікацію Протоколу проти незаконного ввезення мігрантів по суші, морю і повітрю, який був схвалений Організацією Об’єднаних Націй 15 листопада 2000 року задля боротьби з незаконною міграцією.Пропонується державам-учасницям підписати та ратифікувати Протокол про попередження і запобігання торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, і покарання за це.

У документі міститься рекомендація державам-учасницям, які є країнами, що приймають мігрантів, укласти з державами походження угоди про повернення нелегальних мігрантів.

Учасники засідання вважають за необхідне збільшити кількість інформаційних центрів ОБСЄ для мігрантів.

У п’ятницю на засіданні загального комітету з політичних питань і безпеки голова комітету Жан-Чарльз Гердетто у своєму виступі зазначив, що головними завданнями, які стоять перед ОБСЄ на сьогодні, є посередництво у врегулюванні так званих «заморожених конфліктів», запобігання торгівлі людьми і розповсюдженню наркотичних речовин і зброї, а також питання енергетичної безпеки.

16 щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ відбувається у Києві з 5 по 9 липня.

В її роботі беруть участь делегації з 52 країн.

Матеріали до теми:

• «Я запрошував російського посла до дискусії, але він... просто не прийшов» – американський конгресмен Елсі Гестінгз в інтерв''ю Радіо Свобода

• Представники Конгресу США сподіваються, що позачерговi парламентськi вибори в Українi будуть успiшними

• 16 сесія Парламентської Асамблеї ОБСЄ розпочалася
XS
SM
MD
LG