Доступність посилання

ТОП новини

Президент США Джордж Буш висловив упевненість, що його країна переможе в Іраку


На думку американського президента, поступове виведення військ може внести безлад у діяльність союзників в регіоні.


На думку американського президента, поступове виведення військ може внести безлад у діяльність союзників в регіоні.

Американський президент виступив після того, як Білий дім надав раніше у четвер проміжну доповідь Конгресові щодо Іраку.

У доповіді міститься оцінка розвитку ситуації в цій країні і успіхів іракського керівництва. За повідомленнями, доповідь містить «змішані висновки».

У документі мовиться, зокрема, що іракський уряд зміг досягнути лише незначного прогресу, виконавши тільки 8 із 18-ти встановлених конгресом США політичних та військових критеріїв, від яких залежить подальше перебування і відповідно фінансування Вашингтоном американських військ в Іраку.

На думку Білого дому, незважаючи на те, що є певні успіхи у створенні іракських сил безпеки, все ж місцевий уряд не може впоратися з процесом політичного врегулювання.

У документі зазначено також, що в Іраку не ухвалені закони про розподіл доходів від нафтової галузі і не проведені інші економічні реформи.

Цей звіт є проміжною оцінкою стратегії президента Буша, яка полягає в тому, що необхідно надіслати додаткові війська до Іраку.

Командувач американськими силами в Іраку генерал Девід Петреус, як очікують, надасть остаточну оцінку щодо стратегії Буша у вересні.

Сьогодні американський президент США Джордж Буш наголосив: «Коли ми почнемо скорочувати кількість наших військ в Іраку, це станеться через те, що наші військові командири скажуть, що для цього там визріли умови, а не тому, що на підставі опитувань нам заявлять, що така політика буде доброю».
XS
SM
MD
LG