Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство охорони здоров’я закликає засоби інформації не нагнітати обстановку навколо наслідків аварії потяга з фосфором


За повідомленням прес-служби міністерства, складний період після аварії минув. Кількість шпиталізованих із підозрами на можливе отруєння фосфором не зростає від суботи, частину шпиталізованих уже виписали чи готуються виписати. Водночас міністерство констатувало випадки пошуку й надання неправдивої інформації, яка збільшує соціально-психологічну напруженість серед населення. Тим часом «Укрзалізниця» оголосила «надзвичайний стан» у сфері безпеки перевезень. За словами генерального директора «Укрзалізниці» Володимира Козака, його відомство розробляє заходи, щоб виключити перевезення небезпечних вантажів у місцях великого скупчення людей.


За повідомленням прес-служби міністерства, складний період після аварії минув.

Кількість шпиталізованих із підозрами на можливе отруєння фосфором не зростає від суботи, частину шпиталізованих уже виписали чи готуються виписати.

Водночас міністерство констатувало випадки пошуку й надання неправдивої інформації, яка збільшує соціально-психологічну напруженість серед населення.

Серед таких прикладів прес-служба МОЗ навела повідомлення про шпиталізацію з тяжким отруєнням до реанімаційного відділення жінки з одного з прилеглих до місця аварії сіл. При цьому не стали повідомляти, що тяжке отруєння в пацієнтки викликав алкоголь.

Тим часом «Укрзалізниця» оголосила «надзвичайний стан» у сфері безпеки перевезень.

Про це повідомив у понеділок генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак: «Сьогодні я оголосив надзвичайний стан із питань безпеки. Всі керівники «Укрзалізниці», доріг, дирекцій, виїхали до людей на планірки, з бесідами, з профілактичними перевірками, з роз''яснювальною роботою, щоб ми могли у повній мірі забезпечити безпеку перевезень».

Володимир Козак також заявив, що «Укрзалізниця» розробляє заходи, щоб виключити перевезення небезпечних вантажів у місцях великого скупчення людей.

У понеділок Міністерство транспорту повідомило, що цистерни з фосфором перевозили територією України з порушеннями.

Експерти встановили перевантаження деяких цистерн, також є випадки невідповідності нормі рівня води в них, зазначили у Мінтрансі.

Тиждень тому в Буському районі Львiвської областi зiйшли з рейок 15 цистерн iз жовтим фосфором. Шість із них загорілися.

Рятувальники обіцяють підняти всі 15 цистерн до вівторка. За повідомленнями, принаймні 13 із них уже підняли за станом на вечір понеділка.

«Укрзалізниця» також повідомила, що відновила обидві колії, пошкоджені внаслідок аварії, і на тій дільниці вже поновили рух товарних потягів.

Напередодні віце-прем''єр, керiвник урядової комiсiї з лiквiдацiї наслідків залiзничної аварiї на Львівщині Олександр Кузьмук заявив, що 25 липня потяг із фосфором планують відправити назад до Казахстану.

За результатами досліджень лікарів обласної анітарно-гігієнічної лабораторії, хімікати нині не викликають загрози життю населення. За повідомленням Міноборони, криза минула. Такої ж думки дотримують львівські посадовці.

У понеділок півтори тисячі дітей шкільного віку відправили на відпочинок в інші регіони України. Загалом мають оздоровити 12 тисяч неповнолітніх із зараженої території, зокрема й матерів із немовлятами.

Зараз у шпиталях перебувають близько 170-ти потерпілих, а тому числі 3 журналісти та 1 телеоператор, які у перший день побували на місці трагедії.

Головний санітарний лікар України Сергій Бережнов в інтерв’ю Радіо Свобода запевнив, що у лікарнях, всюди, де це необхідно медикаментів вистачає і в тому проблеми немає.

Львівська обласна державна адміністрація повідомила, що оцінила остаточні збитки області внаслідок аварії в 16 мільйонів гривень.

Матеріали до теми:

• Тиждень після техногенної аварії • На Львівщині тривають роботи з ліквідації «фосфорної» аварії • Четверта доба боротьби із наслідками техногенної аварії на Львівщині
• Прокуратура розглядає 4 версії техногенної аварії на Львівщині, однією з яких є втручання сторонніх осіб
• Катастрофа на Львівщині: медичні аспекти
• Чи завдала шкоди фосфорна аварія на Львівщині сусідній Волині?
• Єврокомісія пропонує допомогу Україні у ліквідації наслідків аварії під Львовом
• Людський аспект техногенної аварії на Львівщині
• Другий день ліквідації техногенної аварії на Львівщині
• Техногенні катастрофи і відповідальність влади (Прямий ефір)
• Які можливі наслідки горіння цистерн з отруйним фосфором у результаті аварії на Львівщині? Інтерв’ю з колишнім міністром екології та природного середовища Сергієм Курикіним
• Як слід транспортувати небезпечні речовини?
• Летючий фосфор. Залізнична аварія на Львівщині
XS
SM
MD
LG