Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі формують ініціативні групи за проведення референдуму щодо нової редакції Конституції України


Блок Юлії Тимошенко хоче провести 30 вересня разом із достроковими виборами Верховної Ради також референдум із 9 питань про зміни до Конституції.

В Одеському обласному відділку Блоку Юлії Тимошенко переконані, що одесити своїми підписами підтримають усі дев’ять питань, запропонованих для винесення на всеукраїнський референдум.

Про це, кажуть у БЮТ, свідчить створення в Одесі першої ініціативної групи зі збирання підписів у Приморському районі міста.

Установчі її збори зібрали в суботу понад 200 учасників, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Запропоновані на всеукраїнський референдум питання були схвалені одноголосно.

Заступник голови Одеської обласної організації партії «Батьківщина», керівник виборчого штабу БЮТ у Приморському районі Одеси Олександр Чернега висловив переконання, що «одесити жваво підтримають ініціативу Блоку Юлії Тимошенко».

Олександр Чернега повідомив, що в Одесі будуть працювати чотири ініціативні групи. Підписи будуть збирати і в кожному районі області.

Блок Юлії Тимошенко хоче провести 30 вересня разом із достроковими виборами Верховної Ради також референдум із 9 питань про зміни до Конституції.

Серед них, вважає лідерка Блоку Юлія Тимошенко, мають бути питання про вибір між президентською і парламентською формою правління в Україні, про обрання і відкликання суддів народом, про розширення прав місцевого самоврядування, про скасування недоторканності всіх вищих керівників держави, народних депутатів і суддів, а також про позбавлення їх усіх пільг, про надання конституційного статусу парламентській опозиції, про позбавлення мандатів депутатів усіх рівнів, які порушили обіцянки перед народом, та про спрощення процедур проведення референдумів.

Для цього БЮТ має зібрати по всій Україні 3 мільйони підписів на підтримку такого референдуму.

Як повідомив у суботу в Києві заступник лідера БЮТ Йосип Вінський, по всій Україні вже провели свої установчі збори понад 450 ініціативних груп, а понад 150 із них уже подали до Центрвиборчкому документи для їхньої реєстрації.
XS
SM
MD
LG