Доступність посилання

ТОП новини

Микола Азаров називає необґрунтованою критику Президента щодо роботи уряду


Перший віце-прем’єр, міністр фінансів на засіданні уряду скритикував сьогодні Віктора Ющенка за те, що той, мовляв, «знімає з себе відповідальність і пальцем на уряд показує». Учора Віктор Ющенко розкритикував роботу уряду, зокрема, за погіршення соціально-економічних стандартів для населення і скорочення інвестицій.

Перший віце-прем’єр, міністр фінансів на засіданні уряду скритикував сьогодні Віктора Ющенка за те, що той, мовляв, «знімає з себе відповідальність і пальцем на уряд показує».

Микола Азаров: «Гроші для соціальних виплат беруться не від продажу стратегічно важливих підприємств, як це було у випадку Криворіжсталі. Ми не проїдаємо добро, це ресурс, акумульований реальною економікою. Більш того, темпи зростання доходів населення і заробітної плати значно перевищують темпи зростання економіки. Ми могли б зрозуміти критику з боку глави держави, якби було навпаки. Але це ж не так...».

Перший віце-прем’єр, міністр фінансів також зазначив: «Ми зупинили необґрунтоване зростання цін на житлово-комунальні послуги. А завдяки збільшенню заробітної плати та пенсій уряд повністю компенсував населенню ріст вартості житлово-комунальних послуг. Президент каже, що міжнародні інвестиції скоротилися. Насправді приріст іноземних інвестицій за перший квартал поточного року склав приблизно мільярд доларів. При цьому інвестиції якісно змінилися. Якщо в минулі роки іноземці переважно вкладали кошти у фінансовий сектор, то цього року вони почали активно інвестувати у промисловість та будівництво».

Кабінет Міністрів у своїй заяві назвав критику Президента «неконструктивною» і «побудованою на недостовірних або перекручених фактах».

Учора Віктор Ющенко розкритикував роботу уряду, зокрема, за погіршення соціально-економічних стандартів для населення і скорочення інвестицій.
XS
SM
MD
LG