Доступність посилання

ТОП новини

Центрвиборчком відмовив у реєстрації ще 295 ініціативним групам конституційного референдуму БЮТ


За це проголосували в понеділок 10 членів ЦВК, 4 були проти.


За це проголосували в понеділок 10 членів ЦВК, 4 були проти.

На думку Центральної виборчої комісії, питання, які пропоновано винести на референдум, не відповідають вимогам закону про референдум і Конституції.

Таким чином, наразі ЦВК відмовила в реєстрації вже 332 ініціативним групам для збирання підписів з проведення референдуму про зміни до Конституції.

Лідерка блоку Юлія Тимошенко раніше заявляла, що всього таких груп 800.

У понеділок вона повідомила в Дніпропетровську, що її блок уже подав скаргу до суду на попередні відмови ЦВК.

Блок Юлії Тимошенко хоче провести 30 вересня разом із достроковими виборами до парламенту і всеукраїнський референдум із дев’яти питань.

БЮТ пропонує питання про вибір між президентською і парламентською формою правління в Україні, про обрання і відкликання суддів народом, про розширення прав місцевого самоврядування, про скасування недоторканності всіх вищих керівників держави, народних депутатів і суддів, а також про позбавлення їх усіх пільг, про надання конституційного статусу парламентській опозиції, про позбавлення мандатів депутатів усіх рівнів, які порушили обіцянки перед народом, та про спрощення процедур проведення референдумів.

Матеріали до теми:

• «Наша Україна – Народна самооборона» і Віктор Янукович проти конституційного референдуму в тому вигляді, як його хоче провести БЮТ
XS
SM
MD
LG