Доступність посилання

ТОП новини

«НУ-НС» ініціює збільшення повноважень місцевої влади й перерозподіл на її користь бюджетних надходжень у проекті нової Конституції


Про це заявив голова політичної ради блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В''ячеслав Кириленко на прес-конференції у Вінниці.


Про це заявив голова політичної ради блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В''ячеслав Кириленко на прес-конференції у Вінниці.

«Необхідно надати більше фінансів, більше повноважень і більше відповідальності місцевому самоврядуванню. Ми вважаємо, що це все можливо забезпечити, це можливо тільки через прийняття нової Конституції», – зазначив Кириленко.

На його думку, без цього не може бути ефективної діяльності влади в країні.

«Разом з тим, зі збільшенням повноважень, місцева влада повинна отримати й більшу відповідальність», – додав один із лідерів «НУ-НС».

Кириленко вважає, що органи центральної влади зараз не можуть ефективно вирішувати проблеми регіонів.

«Ні депутат Верховної Ради, ні будь-який орган центральної влади не може ефективно реагувати, коли необхідно полагодити дороги, чи засипати яму... І це стосується безлічі питань – від каналізації до фарбування фасадів будинків», – сказав він.

В''ячеслав Кириленко також додав, що «НУ-НС» планує наприкінці цього року – на початку наступного зосередити свою увагу на проведенні конституційного референдуму, який буде призначено і проведено по завершенні роботи Національної конституційної ради, створеної Президентом Віктором Ющенком.

«Вона (Національна конституційна рада) напрацює нові принципи й основний текст нової Конституції, що передбачає збільшення повноважень, фінансування й відповідальності місцевої влади», – наголосив один із лідерів «Нашої України – Народної самооборони».

Нещодавно президент Віктор Ющенко виступив з ініціативою скликати Національну конституційну раду для розробки проекту нової редакції Конституції.
XS
SM
MD
LG