Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Мороз «не знає», чи візьмуть участь БЮТ і «Наша Україна» завтра у засіданні парламенту


Раніше керівники і представники обох опозиційних блоків не раз заявляли, що не братимуть участі у подальших зібраннях розпущеної Верховної Ради 5-го скликання. Водночас міністр юстиції Олександр Лавринович заявив сьогодні, що у разі участі у парламентському засіданні 300 депутатів «потреби у дострокових виборах не буде».

Як повідомив на прес-конференції Голова Верховної Ради 5-го скликання, він офіційно звернувся до всіх 450 депутатів, до Президента і Прем’єр-міністра, але не став уточнювати з кожним окремо, чи візьме участь той чи інший депутат: «Я вважаю, що в цьому немає ніякої потреби».

На думку Мороза, участь депутатів у засіданні парламенту «необхідна», оскільки «це передбачається Конституцією, це є конкретний обов’язок кожного депутата».

Раніше керівники і представники обох опозиційних блоків не раз заявляли, що не братимуть участі у подальших зібраннях розпущеної Верховної Ради 5-го скликання. Опозиція, як також і Президент, вважають цей склад парламенту неповноважним.

Водночас міністр юстиції Олександр Лавринович заявив сьогодні, що у разі участі у парламентському засіданні 300 депутатів «потреби у дострокових виборах не буде».

«Відповідно до цілої низки указів, які від 2 квітня ідуть, мінялися підходи, мотивації; сьогодні по факту призначені вибори не через дострокове припинення повноважень Верховної Ради, а через те, що у неї немає повноважного складу. Якщо раптом з’ясується, що цей склад є, тоді постане питання, на підставі чого тоді будуть проводитися вибори», – сказав Лавринович.
XS
SM
MD
LG