Доступність посилання

ТОП новини

Колегія МВС сьогодні вирішуватиме питання щодо поновлення на посаді екс-керівника управління Міністерства на Львівщині


Днями Галицький райсуд Львова ухвалив рішення про поновлення генерала Олега Сала на керівній посаді.

Днями Галицький райсуд Львова ухвалив рішення про поновлення генерала Олега Сала на керівній посаді.

Облрада вимагає від генпрокуратури поновити кримінальні справи щодо Сала.

Щодо історії з колишнім начальником міліції екс-генпрокурор Святослав Піскун раніше у Львові заявив: «За часів Піскуна-другого в період помаранчевої революції і після неї були порушені дійсно кримінальні справи. Чому вони не розслідувані і як вони розслідувані, запитувати треба не у Піскуна, а в тих, хто ухвалював рішення в цих справах. Я по них рішення не ухвалював».

Олег Сало керував львівською міліцією з грудня 2003 року до січня 2005 року, а тоді був звільнений міністром Юрієм Луценком.

Генпрокуратура порушила проти Олега Сала дві кримінальні справи за статтями «порушення виборчого права» і «зловживання владою або службовим положенням». Він переховувався якийсь час і його оголосили у міжнародний розшук.

У лютому цього року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення припинити кримінальні справи проти Олега Сала «у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину».

Сьогодні у Львові близько тисячі осіб, переважно студентів і працівників міліції, пікетували обласне управління МВС, протестуючи проти поновлення Сала на посаді.
XS
SM
MD
LG