Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає не спекулювати на соціальних питаннях перед виборами і пропонує у 2008 році підвищити мінімальну заробітну плату до 500–600 гривень


Цей крок зможе збільшити посадові оклади на 20 відсотків, заявив Віктор Ющенко на засіданні Ради національної безпеки та оборони в вівторок. Президент висловив переконання, що соціальна політика 2008 року повинна схилятися «в бік більш справедливої організації» і мати «прозоріший характер».

Цей крок зможе збільшити посадові оклади на 20 відсотків, заявив Віктор Ющенко на засіданні Ради національної безпеки та оборони в вівторок.

Президент висловив переконання, що соціальна політика 2008 року повинна схилятися «в бік більш справедливої організації» і мати «прозоріший характер».

Голова держави нагадав, що він пропонує виплачувати допомогу матері при народженні другої дитини й подальших дітей у розмірі 15 тисяч гривень, зберігши при цьому допомогу на 8,5 тисяч гривень при народженні першої дитини.

Ющенко також зупинився на необхідності підвищити пенсії.

За словами голови держави, фінансування його соціальних ініціатив обійдеться бюджетові 2008 року в 41 мільярд гривень.

Президент додав, що держава має «достатньо фінансів», щоб забезпечити реалізацію цих ініціатив.

Ющенко звернув увагу, що прогнозований приріст прибуткової частини бюджету 2008 року становить 50–60 мільярдів гривень.

Президент також закликав політичні сили не спекулювати на соціальних питаннях у перебігу виборчої кампанії.

«Іде передвиборча пора. Одна політична сила ініціює надання 180 мільярдів на соціальну політику. Будь ласка, робіть! За однієї умови – що ви відповідаєте за це, що є кошти, і це обдумана позиція. Візьміть олівець, аркуш паперу і не брешіть людям. Я відповідаю за блок тих ініціатив, з якими я декілька місяців тому виступив. Я готовий відповідати за кожну цифру і за кожну стратегію політичну: чому до тієї чи іншої соціальної групи нам треба робити такий підхід», – сказав Віктор Ющенко.

Нині мінімальна зарплата в Україні становить 440 гривень.
XS
SM
MD
LG