Доступність посилання

ТОП новини

Тарас Чорновіл: Партія регіонів підтримує ініціативи БЮТ щодо питань, які мають винести на референдум


Про це «регіонал» Тарас Чорновіл заявив в ефірі Радіо Свобода.

Про це «регіонал» Тарас Чорновіл заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Основне – це визначення статусу влади в Україні, співвідношення влади. Ми підтримуємо ініціативу БЮТ. Ми вирішили нарешті припинити цей абсурд або довести це до кінця до абсурду, або продемонструвати протиставлення: коли БЮТ пропонує визначатися, чи диктатура Президента, чи парламенту, ми запропонуємо варіант: перше – це президентсько-парламентська республіка, другий момент – це зміни щодо місцевого самоврядування, щоб нарешті припинилася ця президентська вертикаль і було, як у всій Європі», – сказав він.

Напередодні керівник виборчого штабу Партії регіонів Борис Колесников заявив, що «регіони» ініціюють проведення всеукраїнського референдуму, на який хочуть винести питання щодо статусу російської мови, позаблокового статусу України та обрання прямим голосуванням голів районних і обласних державних адміністрацій.

Опозиція розкритикувала плани Партії регіонів.

Блок «Наша Україна – Народна самооборона» назвав цю ініціативу «невдалою спробою привернути увагу виборців», БЮТ – «небезпечною й спекулятивною передвиборчою технологією» і «черговим обманом».

Раніше про намір провести свій всеукраїнський референдум щодо нової Конституції оголосив Блок Юлії Тимошенко.

Президент Віктор Ющенко заявив про скликання Конституційної ради для розробки нової редакції Основного Закону.
XS
SM
MD
LG