Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Магера: Вибори 30 вересня відбудуться, навіть якщо Партія регіонів відмовиться від участі в них


«Із погляду закону вибори відбудуться навіть у тому разі, коли залишиться тільки один суб’єкт виборчого процесу – політична партія або блок. Але мені цього дуже б не хотілося», – заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в інтерв’ю журналістам у четвер. Так він прокоментував заяву першого віце-прем’єра Миколи Азарова, що, якщо Партія регіонів відмовиться брати участь у позачергових парламентських виборах 30 вересня, то вони не відбудуться. Іще від середи чільні представники Партії регіонів заявляли, що у разі продовження «провокацій» із боку опонентів «регіонали» готові переглянути питання своєї участі у позачергових парламентських виборах.

«Із погляду закону вибори відбудуться навіть у тому разі, коли залишиться тільки один суб’єкт виборчого процесу – політична партія або блок. Але мені цього дуже б не хотілося», – заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в інтерв’ю журналістам у четвер.

Так він прокоментував заяву першого віце-прем’єра Миколи Азарова, що, якщо Партія регіонів відмовиться брати участь у позачергових парламентських виборах 30 вересня, то вони не відбудуться.

При цьому Андрій Магера зазначив, що до ЦВК наразі не надходило жодного рішення з’їзду партій або блоків про зняття з реєстрації кандидатів, зареєстрованих за списком цієї партії або блоку.

Він наголосив, що підставою для ЦВК скасовувати реєстрацію кандидатів у народні депутати може бути тільки таке рішення.

У четвер перший віце-прем’єр, міністр фінансів, кандидат у народні депутати від Партії регіонів Микола Азаров заявив, що якщо Партія регіонів ухвалить рішення про відмову брати участь у позачергових парламентських виборах, це означатиме їхнє скасування.

«Рішення буде спокійне, зважене. Але якщо воно буде, це означатиме скасування виборів», – заявив Азаров.

Іще від середи чільні представники Партії регіонів заявляли, що у разі продовження «провокацій» із боку опонентів «регіонали» готові переглянути питання своєї участі у позачергових парламентських виборах.

Матеріали до теми:

• Перспективи фальсифікації • Степан Гавриш: На вихід політичних сил із виборчого процесу не погодяться політичні й фінансові групи, які контролюють ці сили • Василь Кисельов: Якщо президентські сили підуть на фальсифікації і Партія регіонів проініціює вихід із виборчого процесу, вибори не відбудуться, бо нинішня коаліція закличе своїх прихильників не йти голосувати • Віктор Балога заявляє про неминучість виборів і розцінює заяви Партії регіонів про можливий вихід із виборчих перегонів як «свідчення відчаю» • Микола Азаров: Відмова Партії регіонів від участі у виборах означатиме їхнє скасування • Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG