Доступність посилання

ТОП новини

Василь Кисельов: Якщо президентські сили підуть на фальсифікації і Партія регіонів проініціює вихід із виборчого процесу, вибори не відбудуться, бо нинішня коаліція закличе своїх прихильників не йти голосувати


Народний депутат від Партії регіонів у Верховній Раді 5-го скликання в ефірі Радіо Свобода також звинуватив у можливих фальсифікаціях Президента і його адміністрацію та прихильників і стверджує про підкуп членів виборчих комісій, щоб зірвати вибори. «Сьогодні ми маємо абсолютно незаперечні факти, коли члени виборчих комісій отримали команду 30 вересня не приходити (на дільниці). І навіть купляють (людей), у нас є такі випадки – люди приходять і кажуть: їм пропонують гроші за те, щоб вони не виходили 30 вересня на роботу в виборчі комісії», – заявив Кисельов. Підтверджень своїм словам він не навів. «Якщо ми побачимо, що йдуть фальсифікації і Президент не перестане порушувати Конституцію, ми закличемо своїх прихильників і прихильників коаліції (не йти на вибори), щоб вибори не відбулися», – заявив Кисельов.


Народний депутат від Партії регіонів у Верховній Раді 5-го скликання в ефірі Радіо Свобода також звинуватив у можливих фальсифікаціях Президента і його адміністрацію та прихильників і стверджує про підкуп членів виборчих комісій, щоб зірвати вибори.

«Якщо ми побачимо, що йдуть фальсифікації і Президент не перестане порушувати Конституцію, ми закличемо своїх прихильників і прихильників коаліції (не йти на вибори), щоб вибори не відбулися», – заявив Кисельов.

За його словами, саме «Наша Україна» готує фальсифікації, бо в цієї сили «вже ввійшло в систему голосувати за відсутніх».

Ідеться про приблизно п’ять мільйонів українців, які виїхали за кордон працювати в Європу і залишили вдома свої внутрішні паспорти, пояснив своє звинувачення Кисельов.

Він назвав «дуже великим ризиком», який змушує Партію регіонів «вживати заходів», той факт, що Президент оскаржив у Конституційному Суді виключення з виборчих списків осіб, які виїхали за кордон і не повернулися за три й менше днів до виборів.

Василь Кисельов також звинуватив Президента і його владу в підготовці фальсифікацій у південних, східних і центральних регіонах. Він заявив, що списки виборців із «дуже великими похибками» склали робочі групи при держадміністраціях, які підкоряються Президентові України.

«Сьогодні ми маємо абсолютно незаперечні факти, коли члени виборчих комісій отримали команду 30 вересня не приходити (на дільниці). І навіть купляють (людей), у нас є такі випадки – люди приходять і кажуть: їм пропонують гроші за те, щоб вони не виходили 30 вересня на роботу в виборчі комісії», – заявив Кисельов.

Підтверджень своїм словам він не навів. За його словами, партія не оскаржує це, бо «треба, щоб людина мала мужність написати заяву, що їй пропонують хабара».

Але представник Партії регіонів далі стверджує: «Те, що такі факти є, – це однозначно. Ми це вже встановили».

«Якщо ця навала можливих фальсифікацій буде продовжуватися, нам нічого не залишиться, як вийти з виборчого процесу», – сказав Радіо Свобода Василь Кисельов.

«Щоб усі зрозуміли: не треба гратися з вогнем!» – заявив він.

Іще від середи чільні представники Партії регіонів заявляють, що в разі продовження «провокацій» із боку опонентів «регіонали» готові переглянути питання своєї участі в позачергових парламентських виборах.

У четвер перший віце-прем’єр, міністр фінансів, кандидат у народні депутати від Партії регіонів Микола Азаров заявив, що, якщо Партія регіонів ухвалить рішення про відмову брати участь у позачергових парламентських виборах, це означатиме їхнє скасування. Але він не пояснив своєї думки.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера, коментуючи цю заяву, сказав, що вибори 30 вересня відбудуться, навіть якщо Партія регіонів відмовиться від участі в них.

«Із погляду закону вибори відбудуться навіть у тому разі, коли залишиться тільки один суб’єкт виборчого процесу – політична партія або блок. Але мені цього дуже б не хотілося», – сказав Магера.

При цьому він зазначив, що до ЦВК наразі не надходило жодного рішення з’їзду партій або блоків про зняття з реєстрації кандидатів, зареєстрованих за списком цієї партії або блоку.

Магера наголосив, що підставою для ЦВК скасовувати реєстрацію кандидатів у народні депутати може бути тільки таке рішення.

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога теж заявив про неминучість виборів.

Сьогодні в ефірі Радіо Свобода радник Президента Степан Гавриш висловив думку, що на вихід політичних сил із виборчого процесу не погодяться політичні й фінансові групи, які контролюють ці сили.

Матеріали до теми:

• Перспективи фальсифікації • Степан Гавриш: На вихід політичних сил із виборчого процесу не погодяться політичні й фінансові групи, які контролюють ці сили • Андрій Магера: Вибори 30 вересня відбудуться, навіть якщо Партія регіонів відмовиться від участі в них • Віктор Балога заявляє про неминучість виборів і розцінює заяви Партії регіонів про можливий вихід із виборчих перегонів як «свідчення відчаю» • Микола Азаров: Відмова Партії регіонів від участі у виборах означатиме їхнє скасування • Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG