Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає ЦВК «не політизувати свою роботу»


Віктор Ющенко вважає, що Центрвиборчком своєю постановою про те, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього, перевищив свої повноваження. «Це не їхня компетенція – давати такі рекомендації чи оцінки», – заявив Ющенко в суботу, перебуваючи в Хмельницькому. Президент наголосив, що як голова держави він є учасником політичного процесу. Увечері в п’ятницю ЦВК в своїй постанові за скаргою Соціалістичної партії вирішила, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього.


Віктор Ющенко вважає, що Центрвиборчком своєю постановою про те, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього, перевищив свої повноваження.

«Це не їхня компетенція – давати такі рекомендації чи оцінки», – заявив Ющенко в суботу, перебуваючи в Хмельницькому.

Президент наголосив, що як голова держави він є учасником політичного процесу.

Увечері в п’ятницю ЦВК в своїй постанові за скаргою Соціалістичної партії вирішила, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього.

У Секретаріаті Президента цю постанову назвали необґрунтованою і безпідставною.

Але в своїх виступах у суботу Віктор Ющенко не закликав голосувати за якусь певну політичну силу.

Натомість Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів Віктор Янукович назвав рішення ЦВК зобов’язати Президента утримуватися від передвиборчої агітації «очевидним».

Матеріали до теми:

• Янукович вважає «очевидним» рішення ЦВК зобов’язати Ющенка утримуватися від передвиборчої агітації • Президент закликав узяти активну участь у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради • Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності» • У Секретаріаті Президента називають необґрунтованою і безпідставною ухвалу ЦВК, яка зобов’язує голову держави утримуватися від передвиборчої агітації • ЦВК вважає, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона»
XS
SM
MD
LG