Доступність посилання

ТОП новини

Президент заборонив проводити будь-які дії з державною часткою майна Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд


Віктор Ющенко також звернувся до керівників СБУ та Генпрокуратури, щоб вони перевірили законність дій Фонду держмайна щодо цього підприємства. Як заявив Ющенко, дії Фонду створюють «передумови для втрати контролю держави над цим об’єктом».

Указ про це голова держави підписав сьогодні.

За повідомленням прес-служби Президента, Віктор Ющенко також звернувся до керівників СБУ та Генпрокуратури, щоб вони перевірили законність дій Фонду держмайна щодо цього підприємства.

Як заявив Ющенко, дії Фонду створюють «передумови для втрати контролю держави над цим об’єктом».

Фонд держмайна вирішив підписати договір із російською компанією «Металоінвест» щодо добудови цього підприємства, однак підписання відтермінували через хворобу Валентини Семенюк.

Наразі компанія ArcelorMittal, власник колишньої «Криворіжсталі», закликала уряд та Президента забезпечити відкритий і конкурентний процес залучення інвесторів для добудування Криворізького ГЗКОР.

Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд розташований на території Кіровоградщини. Це довгобуд радянських часів. Його будували за участю Румунії та Словаччини.

Цього літа уряд вирішив створити для добудови комбінату спільне підприємство з державною часткою не менш як у 50% плюс одна акція.
XS
SM
MD
LG