Доступність посилання

ТОП новини

Киргизстан заявляє, що готовий до розумних компромісів у переговорах з Україною щодо її вступу в СОТ


За словами посла Киргизстану в Україні Еркіна Мамкулова, серед поступок є те, що Киргизстан розглядає борг, який виник ще за часів СРСР, без урахування відсотків. Киргизька сторона готова і до обговорення форми погашення цього боргу. Україна вже завершила переговори з усіма членами Робочої групи Світової організації торгівлі. Протокол про взаємний доступ на ринки товарів і послуг досі не підписано лише з Киргизстаном.


Про це в ексклюзивному коментарі агентству УНІАН повідомив посол Киргизстану в Україні Еркін Мамкулов.

Серед поступок, за словами дипломата, є те, що Киргизстан розглядає борг, який виник ще за часів Радянського Союзу, без урахування відсотків.

Киргизька сторона готова і до обговорення форми погашення цього боргу. А після вирішення цього питання Киргизстан може переглянути свою позицію щодо вступу України в СОТ із урахуванням пропозицій української сторони.

Навесні міністр економіки Анатолій Кінах повідомив, що Киргизстан у перебігу засідання міжурядової комісії погодився – не вважати борг України зовнішнім боргом країни.

При цьому, за словами міністра, сторони погодилися вирішувати питання заборгованості шляхом надання технічної і гуманітарної допомоги.

Україна вже завершила переговори з усіма членами Робочої групи Світової організації торгівлі. Протокол про взаємний доступ на ринки товарів і послуг досі не підписано лише з Киргизстаном.

Матеріали до теми:

• Чи впустить Киргизстан Україну до СОТ?
XS
SM
MD
LG