Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк радить Україні запровадити нові закони про держзакупівлі та акціонерні товариства і ухвалити реалістичний бюджет-2008


Якщо пропозиції реалізують, це зменшить можливі ризики, які стоять перед економікою країни та її фінансовим сектором через нестабільність міжнародного ринку.

Такі рекомендації пропонують фахівці Світового банку новому українському урядові.

Як зазначив провідний експерт українського представництва Банку Руслан Піонтківський, якщо пропозиції реалізують, це зменшить можливі ризики, які стоять перед економікою країни та її фінансовим сектором через нестабільність міжнародного ринку.

За його словами, починаючи з наступного року, Банк прогнозує погіршення зовнішніх умов торгівлі: «Це погіршення не буде раптовим, не буде великим, але це буде означати зміну тенденції, яка спостерігалась упродовж кількох років. Що стосується економічного зростання, то воно сповільниться до 5 відсотків – ми вважаємо цей темп цілком пристойним. Звичайно, є можливості для підвищення цього темпу зростання».

Сьогодні Світовий банк поліпшив прогноз розвитку української економіки.

За висновками експертів, економіка України продовжує зростати, незважаючи на політичну непевність в країні та коливання курсів валют на світовому фінансовому ринку.
XS
SM
MD
LG