Доступність посилання

ТОП новини

Влада Грузії не виконає умови опозиції й закликає опозицію до діалогу, а не ультиматумів


Спікер парламенту Ніно Бурджанадзе на переговорах із представниками опозиції заявила, що не має таких повноважень, і зробити це може лише Президент. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, Бурджанадзе заявила, що парламентські вибори відбудуться, як і планувалося, восени наступного року, а не навесні, як вимагає опозиція. У демонстрації в столиці Грузії в п’ятницю взяли участь десятки тисяч людей. Опозиція вимагає, щоб Президент дав відповідь на вимогу провести парламентські вибори навесні. Опозиція також прагне змін до виборчого законодавства і звільнення політв’язнів. Організатори заявляють, що не припинять протесту, доки влада не виконає їхні вимоги.

Спікер парламенту Ніно Бурджанадзе на переговорах із представниками опозиції заявила, що не має таких повноважень, і зробити це може лише Президент.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, Бурджанадзе заявила, що парламентські вибори відбудуться, як і планувалося, восени наступного року, а не навесні, як вимагає опозиція.

«Жодне керівництво країни, яке себе поважає, не ухвалюватиме рішень на тлі мітингів і ультиматумів. Найприйнятніша форма ухвалення рішень – це діалог», – заявила спікер грузинського парламенту під час зустрічі з представниками опозиції.

Опозиція домагається виконання вимог попередньої редакції Конституції, за якою вибори мали відбутися навесні. За наполяганням Президента Михеїла Саакашвілі Конституцію змінили, перенісши вибори на осінь.

У демонстрації в столиці Грузії в п’ятницю взяли участь десятки тисяч людей.

За різними підрахунками, їх було від понад 50 до більш як 100 тисяч.

На ніч більшість розійшлася до ранку, демонструвати продовжили кілька тисяч осіб.

За інформацією кореспондента Радіо Свобода, це найбільші масові протести у Грузії з часів «революції троянд».

Супротивники Михеїла Саакашвілі зібрались під будівлею парламенту в центрі Тбілісі і звинувачували його в авторитаризмі, переслідуванні опонентів і зраді цінностей «революції троянд», яка допомогла Саакашвілі прийти до влади у 2003 році.

О 18-й годині за Києвом у п’ятницю сплив термін ультиматуму, який опозиція висунула голові держави.

Вона вимагає, щоб Саакашвілі дав відповідь на вимогу провести парламентські вибори навесні.

Опозиція також прагне змін до виборчого законодавства і звільнення політв’язнів.

Організатори заявляють, що не припинять протесту, доки влада не виконає їхні вимоги.
XS
SM
MD
LG