Доступність посилання

ТОП новини

Європейська поліція ліквідувала мережу дитячої порнографії, головними жертвами якої були українські дівчата


21 з 23 дівчат віком від 9 до 16 років, яких знімали в порнографічних фото- й відеокадрах, були з України. Зйомки переважно в Україні проводив італієць, який мав там власну підпільну студію. Дівчат чи їхніх батьків зваблювали обіцянками кар’єри в модельному бізнесі і сумами в 20–40 євро.

21 з 23 дівчат віком від 9 до 16 років, яких знімали в порнографічних фото- й відеокадрах, були з України, повідомили в понеділок у Гаазі в Нідерландах представники Євроюсту.

Ця європейська організація з функціями прокуратури разом із Європолом, європейською поліційною структурою, затримала наразі понад 90 осіб із кількох європейських країн.

Як вважають, із перебігом розслідування кількість затриманих значно зросте – кількість покупців дитячої порнографії виробництва цієї мережі сягає 2 з половиною тисяч.

До «Операції Коала» долучилися органи поліції з 18 країн Європи і з Австралії.

У її перебігу вилучили тисячі комп’ютерів, відеозаписів і фотографій у кількох сотнях обшуків.

Зйомки переважно в Україні проводив італієць, який мав там власну підпільну студію. Його арештували ще минулого року, коли він збирався виїхати з Італії до України на постійно.

Дівчат чи їхніх батьків зваблювали обіцянками кар’єри в модельному бізнесі і сумами в 20–40 євро.

У студії жертв знімали в дедалі відвертіших ситуаціях, закінчуючи серію зйомок здійсненням статевих актів.

Окремі зйомки виконувалися й на попереднє замовлення та за особливими побажаннями клієнтів.

Півтора мільйона фотокадрів і півтори сотні півгодинних чи й годинних відеофільмів по тому продали через інтернет приблизно 2 з половиною тисячам людей у 19 країнах. Серед покупців були вчителі, лікарі, юристи чи комп’ютерні фахівці.

Заповнити різницю між 2 з половиною тисячами покупців і 92 затриманими досі – лише справа часу, заявив представник Євроюсту.

Цього ж дня, в понеділок, у Марокко почалася зустріч міжнародної поліційної організації Інтерполу з головною темою боротьби з педофілією.
XS
SM
MD
LG