Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна-Народна Самооборона» пропонуватиме обрати Арсенія Яценюка головою Верховної Ради


Таке рішення одноголосно ухвалили на засіданні фракції. Засідання парламенту, на якому розглядатиметься питання обрання спікера, відбудеться сьогодні. Блок Юлії Тимошенко пропонує змінити регламент і провести голосування у відкритому поіменному режимі. Натомість Партія регіонів наполягає на таємному голосуванні бюлетенями, як передбачає регламент Верховної Ради. У свою чергу Блок Литвина, за повідомленням його представників, також має намір висунути кандидатуру свого лідера на посаду спікера. Минулого тижня БЮТ та НУНС створили у парламенті Коаліцію демократичних сил у складі 227 депутатів.


Таке рішення одноголосно ухвалили на засіданні фракції.

Її керівник В’ячеслав Кириленко заявив, що воно обов’язкове для усіх депутатів від НУНСу.

Засідання парламенту, на якому розглядатиметься питання обрання спікера, відбудеться сьогодні.

Блок Юлії Тимошенко пропонує змінити регламент і провести голосування у відкритому поіменному режимі. Натомість Партія регіонів наполягає на таємному голосуванні бюлетенями, як передбачає регламент Верховної Ради.

Тимошенко зазначила, що БЮТ зацiкавлений у тому, щоб спiкером стала людина, запропонована Президентом i пiдтримана фракцiєю НУНС, незалежно вiд того, хто нею буде.

А представники фракції Партії регіонів кажуть, що готові зустрітися з кандидатом у спікери Арсенієм Яценюком.

Лідерка цієї політичної сили Раїса Богатирьова заявила: «Якщо пропозиції до нас надійдуть, ми без сумніву зустрінемося з Арсенієм Яценюком. Ми зустрічатимемося з тими кандидатами, які будуть висунуті, які будуть мати бажання попередньо обговорити це питання з фракцією Партії регіонів. А далі будемо визначатися. Головним пріоритетом є, щоб ця людина була професійно підготовлена, яка б змогла організувати роботу як парламентської більшості, так і опозиції».

У свою чергу Блок Литвина, за повідомленням його представників, також має намір висунути кандидатуру свого лідера на посаду спікера.

Минулого тижня БЮТ та НУНС створили у парламенті Коаліцію демократичних сил у складі 227 депутатів.

Матеріали до теми:

•&nbsp Обрання голови Верховної Ради в «пакеті» із заступниками дозволило б врахувати інтереси парламентської опозиції, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода представник БЮТ •&nbsp Партія регіонів не братиме участі у голосуванні по виборах голови Верховної Ради, а БЮТ пропонує обирати спікера парламенту в «пакеті» із заступниками •&nbsp Фракція Блока Литвина не братиме участі у «пакетному» голосуванні за керівництво парламенту •&nbsp Володарі високого парламентського крісла • Бути чи не бути Арсенію Яценюку новим спікером? • День до спікера • Рифи і підводні камені демократичної коаліції • Партія регіонів у шостому скликанні • Що може спікер? • Україна має коаліцію! Що далі?
XS
SM
MD
LG