Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Польща планують запустити нафтогін «Одеса-Броди» в прямому режимі в середині наступного року


Про це домовились президенти Віктор Ющенко і Лєх Качинський після відвідання у п’ятницю морського нафтового терміналу «Південний» на Одещині.


Про це домовились президенти Віктор Ющенко і Лєх Качинський після відвідання у п’ятницю морського нафтового терміналу «Південний» на Одещині.

Лєх Качинський наголосив, що якби проект нафтотерміналу «Одеса-Броди-Ґданськ» був реалізований під час його каденції на посаді президента, він би вважав це надзвичайно важливою справою.

«Роботи тривають темпами, значно швидшими, ніж я це собі уявляв», сказав Президент Польщі. За його словами, після повернення до Варшави він проведе необхідні переговори з новим урядом.

Віктор Ющенко повідомив, що вже наступного року нафтотермінал «Південний» буде здатний збільшити обсяги переробки нафти з 14 до 25 мільйонів тонн на рік.

Президент України у п’ятницю підписав указ про проведення у травні наступного року міжнародного енергетичного саміту.

Польський президент Лєх Качинський перебував в Україні з дводенним візитом. На його зустрічі з Віктором Ющенком у перший день візиту, у четвер, йшлося, зокрема, про підготовку Євро-2012 та про візовий режим.

Матеріали до теми:

• Польща обіцяє зробити все, щоб її приєднання до Шенґену не створило проблем для України • Україна – Польща: від взаємного примирення до спільного майбутнього. (Зустріч Ющенка і Качинського у Києві) •&nbsp До Києва прибув президент Польщі Лєх Качинський •&nbsp Українсько-польські переговори на найвищому рівні •&nbsp Із чим вирушив до України Президент Польщі?
XS
SM
MD
LG