Доступність посилання

ТОП новини

Наслідки аварії кораблів під час штормів у Криму майже повністю ліквідували


Про це повідомили в управлінні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій автономії.

Про це повідомили в управлінні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій автономії.

За словами представника кримського управління МНС Володимира Іванова, зараз на узбережжі Керченської протоки та Азовського моря, а також на острові Коса Тузла продовжують працювати близько трьох десятків рятувальників.

Володимир Іванов: «Завдання полягає в тому, щоб здійснювати моніторинг, перевіряти, контролювати чи є нові викиди мазуту на узбережжі Чорного та Азовського морів і Керченської протоки, дозачищувати те, що, можливо, з’являється з новими хвилями після останніх штормів. Але казати про те, що зараз кримське узбережжя серйозно забруднене, ми не можемо. Фактично, роботи йдуть до свого логічного завершення».

Водночас, представники екологічних організацій півострова застерігають, що з потеплінням води можливий підйом мазуту і значне забруднення південного узбережжя Азовського моря і східного узбережжя Чорного моря.

Минулого місяця через шторм у Керченській протоці зазнали аварій понад 10 кораблів, частина з яких затонула. У море потрапили близько півтори тисячі тонн нафтопродуктів і кілька тисяч тон сірки.

За фактом забруднення моря прокуратура Криму порушила і розслідує кримінальну справу .
XS
SM
MD
LG