Доступність посилання

ТОП новини

За вступ Грузії до НАТО проголосувало близько 73 відсотків виборців


Референдум з цього питання відбувся паралельно із президентськими виборами 5 січня. Він був лише дорадчим і не має прямої сили. За останніми даними, Міхеїл Саакашвілі, який балотувався на другий президентський термін, здобув 53,38 відсотків голосів виборців.


Референдум з цього питання відбувся паралельно із президентськими виборами 5 січня. Він був лише дорадчим і не має прямої сили.

Центральна виборча комісія Грузії 11 січня підвела попередні підсумки голосування на позачергових президентських виборах. Офіційні результати мають оголосити 13 січня.

За останніми даними, Міхеїл Саакашвілі, який балотувався на другий президентський термін, здобув 53,38 відсотків голосів виборців, а в кандидата від опозиції Левана Ґачечіладзе – 25,66 відсотків.

Бізнесмен Бадрі Патаркацішвілі отримав трохи більше 7 відсотків.

Одночасно з виборами Президента проводили плебісцит з питання вступу Грузії до НАТО. За попередніми даними, за вступ висловились понад 72 відсотки виборців.

Матеріали до теми:

• Яким буде другий термін Саакашвілі? • Не визнаючи вибори, які пройшли за стандартами, грузинська опозиція сама себе заганяє в глухий кут – вважає експерт • Президентом Грузії знову стає Міхеїл Саакашвілі • «Вибори в Грузії були хорошим кроком у напрямку до демократії», – наголошує західна дослідниця • «Вибори в Грузії передбачувані – Саакашвілі має підтримку 61% виборців». (Інтерв’ю з Президентом Центру близькосхідних досліджень Олександром Богомоловим) • Міхеїл Саакашвілі: президент з добрими намірами, але з поганим втіленням цих намірів
XS
SM
MD
LG