Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко пояснює виникнення великих черг в Ощадбанку недовірою громадян до влади


«Це колосальна недовіра людей до влади, яка за 17 років не виконала жодної своєї обіцянки людям», – заявила Прем’єр-міністр у суботу журналістам, коментуючи великі черги для отримання виплат за заощадженнями у колишньому Ощадбанку СРСР. Ще однією причиною виникнення черг Тимошенко назвала бідність людей і бажання швидше отримати додаткові кошти для існування. Вона ще раз закликала вкладників заспокоїтись і не квапитись забирати компенсаційні суми, наголосивши, що час видачі таких коштів не обмежений.


«Це колосальна недовіра людей до влади, яка за 17 років не виконала жодної своєї обіцянки людям», – заявила Прем’єр-міністр у суботу журналістам, коментуючи великі черги для отримання виплат за заощадженнями у колишньому Ощадбанку СРСР.

Ще однією причиною виникнення черг Юлія Тимошенко назвала бідність людей і бажання швидше отримати додаткові кошти для існування.

Вона вважає, що Ощадбанк не винен в утворенні черг.

Прем''єр висловила подяку працівникам Ощадбанку, які, за її словами, відчуваючи психологічні й фізичні перевантаження, працюючи надурочно, прагнуть виплатити перераховані урядом суми компенсацій вкладникам.

Тимошенко шкодує, що гарний намір уряду компенсувати людям втрачені заощадження супроводжується великими чергами.

Вона ще раз закликала вкладників заспокоїтись і не квапитись забирати компенсаційні суми, наголосивши, що час видачі таких коштів не обмежений.

Юлія Тимошенко також зазначила, що громадяни можуть скористатися послугами «Укрпошти», представники яких доставлять гроші за місцем проживання.

Крім того, Тимошенко рекомендує вкладникам не квапитися забирати вклади, а переоформляти їх на депозитні рахунки в Ощадбанку під 13,5% річних.

Вона також рекомендує вкладникам не ігнорувати пропоновані Ощадбанком талони із зазначенням рекомендованої дати, і часу одержання ними вкладів.

Правління Державного Ощадного банку 12 січня провело засідання з розгляду проведення компенсаційних виплат вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР, за підсумками якого було ухвалено рішення про звільнення 35 і оголошення догани 52-м управляючим відділеннями банку за погану підготовку й проведення виплат.

Виплата компенсацій за знецінені вклади розпочалася 11 січня.

10 січня Кабінет Міністрів виділив Ощадбанку перший у нинішньому році транш – 198,2 мільйонів американських доларів для компенсації вкладів в Ощадбанку колишнього СРСР.

Постанова Кабміну № 1 від 9 січня 2008 року передбачає виплату в 2008 компенсацій за знецінені вклади на загальну суму 6 мільярдів гривень, у тому числі безпосередньо самим вкладникам – 5,76 мільярдів гривень, а також спадкоємцям померлих вкладників – на суму 240 мільйонів гривень.

Уряд закликав вкладників колишнього Ощадбанку СРСР не створювати ажіотаж навколо повернення вкладів.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко вимагає організувати виплату компенсацій внесків у колишньому Ощадбанку СРСР так, щоб вона не викликала нарікань із боку громадян • На Дніпропетровщині, аби навести лад у чергах вкладників «Ощадбанку», залучили громадські організації • У відділеннях Ощадбанку в Харкові знецінені радянські внески видають по талонах
XS
SM
MD
LG