Доступність посилання

ТОП новини

МНС України вважає за недоцільний подальший пошук 8 моряків із затонулого майже два тижні тому болгарського судна


Раніше вдалося врятувати одного члена екіпажу з 11 осіб, які були на борту судна, – 10 болгарських моряків і українського лоцмана, – і підняти тіла двох загиблих. Решту 8, серед них і українця, так і не знайшли.

Із 3 по 12 січня підрозділи Міністерства з надзвичайних ситуацій, Міністерства транспорту і зв’язку України і сили прикордонної комендатури Керчі проводили пошукову операцію зниклих моряків із теплоходу «Ванесса». Рятувальники наголошують, що вони провели ретельний пошук в усіх заданих районах, обстежили всі можливі місця перебування моряків, використали всі способи і засоби отримання інформації про місце перебування потерпілих і проаналізували всі припущення і розрахунки».

Проте пошук результатів не приніс.

На підставі висновку Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту «вважається за недоцільне проводити подальші пошукові роботи через льодову ситуацію в Азовському морі», мовиться в повідомленні прес-служби Головного управління МНС України в Криму.

Раніше вдалося врятувати одного члена екіпажу з 11 осіб, які були на борту судна, – 10 болгарських моряків і українського лоцмана, – і підняти тіла двох загиблих.

Решту 8, серед них і українця, так і не знайшли.

Суховантаж «Ванесса» з вантажем металобрухту під болгарським прапором затонув у сильний шторм уранці 3 січня в Азовському морі, в північній частині Керченської протоки.
XS
SM
MD
LG