Доступність посилання

ТОП новини

Переозброєння української армії (огляд преси)


До початку російської агресії Україна практично не вкладала кошти в розвиток своєї армії. Зараз держава пожинає плоди такої недалекоглядної політики, констатує газета «День». Експерт видання стверджує, що через застій у галузі науково-дослідних і конструкторських робіт не розвивалися високотехнологічні напрями. Це стосується систем зв’язку й керування, засобів радіоелектронної боротьби і радіотехнічної розвідки. Крім того, протиповітряні комплекси, що є на озброєнні, практично вичерпали свій ресурс експлуатації. І якщо щось можна ще модернізувати, то парк бойових літаків однозначно потрібно міняти. Докладніше про ситуацію з оснащенням ЗСУ необхідною технікою і чи може український оборонно-промисловий комплекс вирішити проблему йдеться в статті «Анемія» переозброєння».

За три роки бойових дій на сході України додому не повернулися тисячі захисників, констатує газета «Україна молода». Одні загинули на полі бою, інші – зникли безвісти. Щодо останніх, то й досі залишається невідомим – загинули вони чи перебувають у полоні бойовиків. Найгірше, на думку газетярів, те, що офіційно точної статистики про зниклих безвісти немає. Державні та громадські структури мають щодо цього різні цифри. Загалом, за даними української сторони, в зоні АТО вважають зниклими безвісти до півтисячі українців. Докладніше з проблемою газета знайомить в статті «Вони пропали за Батьківщину».

Верховна Рада так і не повернулася до питання про візовий режим iз Росією. Як пише газета «Україна молода», ідея із запровадженням візового режиму з Росією вкотре зависла у повітрі. Останнє за часом повідомлення, дотичне до проблематики візового режиму – 25 травня, коли його обговорення могло вийти у парламенті на новий виток. Журналісти обурюються – чому депутати оперативно проголосували за бойовий гопак і за зміну літери у слові, а за візовий режим iз Росією вирішили не поспішати з рішенням. Докладніше газета пише в статті «Як не тепер, то й не в четвер».

Розпіарену антикорупційну спецоперацію щодо затримання 23 податківців часів Віктора Януковича Печерський суд столиці перетворив на пшик, стверджує газета «Україна молода». Видання нагадує, що уже ввечері того ж дня суддя Печерського суду Катерина Москаленко звела нанівець тріумфальну браваду силовиків, коли почала відпускати під заставу затриманих одного за одним. Про наслідки йдеться в матеріалі «Ви вільні. Шукайте гроші».

Українці мали величезний запит на боротьбу з корупцією, покарання режиму Януковича і його поплічників та відсіч російської агресії, коли обирали Петра Порошенка в один тур. Однак, як наголошує «Газета по-українськи», він не зміг цього зробити. Та президент не міг виконати свої обіцянки, бо більшість із них були нереальні. Зокрема, про те, що АТО закінчиться за два тижні. Однак, як зазначає газета, Порошенко виконав 40 відсотків обіцянок. Експерти газети переконані, що наступні два роки Порошенко вестиме підготовку до майбутніх виборів. Показуватиме себе енергійним, ефективним і патріотичним.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG