Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: на Бахмутському напрямку зараз найбільше видно божевілля командування РФ


Володимир Зеленський повідомив, що найжорсткіші бої – на Бахмутському напрямку, біля Авдіївки
Володимир Зеленський повідомив, що найжорсткіші бої – на Бахмутському напрямку, біля Авдіївки

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що на Бахмутському напрямку зараз найбільше видно «божевілля російського командування».

«Ситуація на передовій суттєвих змін не зазнала. Найжорсткіші бої – на Донеччині: Бахмутський напрямок, Авдіївка. Там зараз найбільше видно божевілля російського командування: день за днем протягом місяців вони женуть туди людей на смерть, зосереджують там максимальну потужність артилерійських ударів. Усі наші воїни, які тримають позиції на цих напрямках на Донеччині, – просто герої», – заявив він у своєму відеозверненні.

Зеленський також повідомив, що активні дії тривають і на інших напрямках.

«Хочу сьогодні відзначити бійців 25-ї повітряно-десантної бригади за хоробрість при звільненні окупованих територій на Луганщині. Загалом на фронті всюди зміцнюємо наші позиції, скорочуємо можливості окупантів, знищуємо їхню логістику й готуємо хороші новини для України», – додав президент.

Бахмут – одне з найбільших міст на Донеччині. Уже кілька місяців поспіль його намагається штурмом захопити російська армія. Місто перебуває під контролем української влади. Останнім часом Бахмутський напрямок називають одним з найжорстокіших на фронті.

Дивіться також: Міноборони показало окопи ЗСУ біля Бахмута після інтенсивних обстрілів (відео)

14 жовтня британська розвідка заявила, що Росія продовжує наступальні дії в центральній частині Донбасу і «дуже повільно» просувається вперед. У розвідці припускають, що Москва може бачити захоплення Бахмута як передумову до просування в район Краматорська та Слов’янська, який є найбільш значущою частиною Донецької області, підконтрольною Україні.

XS
SM
MD
LG