Доступність посилання

ТОП новини

Росія кинула на взяття Сєвєродонецька усі резерви: навіщо?


Російські військові суттєво збільшили кількість обстрілів і по Сєвєродонецьку, і по Лисичанську, який є сусіднім містом
Російські військові суттєво збільшили кількість обстрілів і по Сєвєродонецьку, і по Лисичанську, який є сусіднім містом
  • Бої за Сєвєродонецьк чи битва за Донбас у цілому?

Ситуація на Луганщині залишається стабільно важкою, а найзапекліші бої нині тривають у місті Сєвєродонецьк.

Українські бійці не дозволяють супротивнику взяти під контроль автошлях Бахмут – Сєвєродонецьк, а також утримують контроль у Сєвєродонецьку, повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні на 18 годину 6-го червня.

«Наші воїни утримують контроль у місті Сєвєродонецьку, бої тривають у східній частині міста. Відбили ворожий штурм у напрямку Новоохтирка та Воронове», – мовиться у зведенні.

Раніше, як повідомляв очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, українським військовим вдалося на певний час зробити контрнаступ, вони звільнили майже половину міста, але ситуація знову погіршилася.

Очільник області також наголосив, що російські військові суттєво збільшили кількість обстрілів і по Сєвєродонецьку, і по Лисичанську, який є сусіднім містом. Більше про стан справ на Луганщині у репортажах гарячої точки. І говоримо з керівником військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександром Стрюком.

Про це у програмі Свободи Live:

  • Невзоров, Овсяннікова та інші

Чи може Україна, поки триває війна, давати українське громадянство громадянам Росії. Якщо так, то кому саме.

Чи можуть громадяни Росії вільно приїжджати в Україну, доки Росія обстрілює українські міста і села. Якщо можуть, то хто саме. Де має проходити ця межа і хто має її встановлювати?

У соцмережах ці питання не вщухають, відколи стало відомо, що російський публіцист Олександр Невзоров отримав український паспорт.

Невзорову та його дружині Лідії громадянство надали указом президента Володимира Зеленського.

Хмизу у вогонь підсипала ще одна історія громадянки Росії Марини Овсяннікової.

Ексредакторка міжнародного відділу російського «Першого каналу» стала відомою після того, як увірвалася у прямий ефір з антивоєнним плакатом. Спочатку вона планувала провести в Києві пресконференцію, але після шквалу критики захід скасували. Але днями Овсяннікова повідомила, що вона таки відвідала Одесу і Київ. Навіщо відомим росіянам дають українське громадянство говоримо із політологом Олегом Саакяном в етері Свободи Live.

XS
SM
MD
LG