Доступність посилання

ТОП новини

Apple і Google об'єднались проти пандемії COVID-19


Компанії Google та Apple домовились про спільну розробку технології, яка може сповільнити поширення коронавірусу у світі. Про це обидві компанії повідомили у п'ятницю.

Техлонологія передбачає, що власники смартфонів використовуватимуть спеціальний додаток, через який потенційно заражені люди зможуть дізнатись, що їм слід пройти тест на COVID-19 та самоізолюватися.

Як вважають у технологічних компаніях, їхній додаток із відстеження контактів власників телефонів покращить ефективність заходів у боротьбі з пандемією коронавірусу у світі.

Крім того, такий моніторинг може бути дуже важливим після пом'якшення правил ізоляції. Утім, для ефективності проекту необхідно, щоб мільйони людей прийняли умови проекту і завантажили собі цей додаток.

За планом, телефони використовуватимуть Bluetooth для обміну інформацією з іншими телефонами поблизу. Інфіковані коронавірусом власники телефонів зможуть передати компаніям Apple та Google список контактів людей, з якими заражені люди мали контакти. Таким чином особи у групі ризику дізнаються, що їм рекомендовано пройти тест.

Щоб зберегти анонімність користувачів, дані про номери телефонів будуть зашифровані. В Apple і Google запевняють, що їхня система не відстежуватиме координати людей за GPS.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG