Доступність посилання

ТОП новини

Фоторепортаж: Різдвяний обід для нужденних у Києві

У низці українських міст 7 січня «Спільнота святого Егідія» провела різдвяні cвяткові заходи для нужденних – літніх людей, які змушені жебракувати, бідних сімей, безпритульних. У Києві, Львові, Івано-Франківську, близько 300 волонтерів організували святкові заходи для понад півтори тисячі людей. Через карантинні обмеження традиційний різдвяний обід замінили на святкові ланчбокси з гарячим меню та подарункові набори.

Українська православна церква (ПЦУ), а також Українська греко-католицька церква (УГКЦ) наразі святкують Різдво Христове 7 січня за юліанським календарем (так званим «старим стилем»). Глави ПЦУ і УГКЦ заявляють, що вони особисто не проти переходу на відзначення Різдва 25 грудня, але потрібна просвітницька робота, щоб більшість вірян цього захотіли.

Більшість православних церков світу, як і Римо-католицька церква та більшість протестантських церков, також святкують Різдво 25 грудня за сучасним григоріанським календарем чи новоюліанським. В Україні з 2017 року 25 грудня, як і 7 січня, є офіційним вихідним днем.

Зображення 16x9

Сергій Нужненко

Репортажний фотограф. Фотокореспондент Радіо Свобода з 2016 року.

instagram.com/serhii_nuzhnenko

XS
SM
MD
LG