Доступність посилання

ТОП новини

Поліція отримала майже 110 тис повідомлень про порушення самоізоляції та обсервації – МВС


Щодо порушників склали понад 30 адмінпротоколів, кажуть правоохоронці
Щодо порушників склали понад 30 адмінпротоколів, кажуть правоохоронці

До Національної поліції надійшло майже 110 тисяч повідомлень про порушення громадянами правил самоізоляції та обсервації. Про це Радіо Свобода стало відомо з відповіді Міністерства внутрішніх справ на запит редакції.

«Відносно порушників складено 31 адміністративний матеріал за статтею 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – повідомили у відомстві.

Громадяни України, які підлягають самоізоляції, мають встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома». Додаток призначений для контакту з особою та контролю за дотриманням обов’язкової самоізоляції на час карантину.

Контроль відбувається за допомогою регулярних повідомлень у застосунку в довільний час протягом дня та перевірки, наскільки зроблене вдома фото дійсно є знімком певної людини. Відслідковується також геолокації мобільного телефона в момент фотографування.

Після отримання повідомлення необхідно протягом 15 хвилин зробити фото свого обличчя на фоні навколишнього середовища за допомогою додатку. Якщо буде зафіксовано порушення встановлених правил – програма сигналізуватиме про порушення правил самоізоляції.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG