Доступність посилання

ТОП новини

103-річна італійка розповіла, що допомогло їй побороти коронавірус


«Ми думали, що вона не виживе, бо вона була в’яла і не реагувала. Але одного дня вона знову розплющила очі і продовжила робити те, що раніше», – сказала лікар жінки (фото ілюстраційне)
«Ми думали, що вона не виживе, бо вона була в’яла і не реагувала. Але одного дня вона знову розплющила очі і продовжила робити те, що раніше», – сказала лікар жінки (фото ілюстраційне)

103-річна італійка Ада Зануссо, яка стала найстаршою людиною в світі, що одужала від спричиненого коронавірусом захворювання COVID-19, каже, що «мужність, сила і віра» допомогли їй подолати хворобу.

Про це жінка розповіла під час відеодзвінка агенції AP, записаного у вівторок.

«Я почуваюся добре. Я дивлюся телевізор, читаю газети», – сказала Зануссо, яка мешкає в будинку для літніх людей у північному італійському регіоні П’ємонт.

Її лікарка Карла Фурно Маркезе розповіла, що Зануссо лежала в ліжку з хворобою тиждень, їй давали пити, вона нічого не їла. «Ми думали, що вона не виживе, бо вона була в’яла і не реагувала. Але одного дня вона знову розплющила очі і продовжила робити те, що раніше», – сказала лікар.

COVID-19 може мати легкі симптоми, але до групи ризику, в якої хвороба може перетікати тяжко, належать літні люди і ті, в кого є хронічні захворювання.

На питання, що б вона зробила, коли закінчиться карантин, запроваджений через епідемію, Зануссо відповіла: «Я би прогулялася і подивилася, як граються правнуки».

На даний час в Італії, що найбільше в Європі постраждала від коронавірусу, поступово зменшується поширення хвороби, кількість померлих знижується. Через це, як очікують, прем’єр-міністр країни Джузеппе Конте може оголосити про поступове зняття обмежень, пов’язаних з епідемією, з кінця квітня.

На COVID-19 в Італії захворіли майже 140 тисяч людей, понад 17,5 тисяч – померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG